Javni prijevoz u Beču popularniji od osobnih automobila

S 852.000 prodanih godišnjih karata za javni prijevoz postavljen je novi rekord!

Bečka se gradska uprava već godinama zalaže za smanjenje emisije ugljikovog dioksida i automobilskog prometa u svom gradu tako što poboljšava mrežu javnog prijevoza.

O uspješnosti mjera bečke gradske uprave svjedoči i činjenica da je ove godine postavljen novi rekord od 852.000 prodanih godišnjih karata za javni prijevoz, što je porast od 30.000 karata u odnosu na prethodnu godinu i nevjerojatnih pola milijuna karata u odnosu na 2011. godinu! Time je broj godišnjih karata četvrtu godinu zaredom premašio broj prijavljenih osobnih automobila.

  • Bečka tramvajska linija 1 © Wiener Linien / Helmer

>>> Pročitajte još >>> 98 posto Bečana zadovoljno javnim gradskim prijevozom

„Zadovoljna sam pozitivnim razvojem. Sredstva javnog prijevoza koja dobro funkcioniraju uvelike doprinose zaštiti klime u našem gradu. Tako da onaj tko se odluči za godišnju kartu za bečki javni prijevoz umjesto za automobil, godišnje uštedi 1,5 tonu ugljikovog dioksida koji je štetan za okoliš”, kazala je Ulli Sima, članica bečkog poglavarstva za zaštitu okoliša.

  • U Beču je ove godine postavljen novi rekord od 852.000 prodanih godišnjih karata za javni prijevoz! © Stadt Wien

Kako bi se taj pozitivan trend nastavio, bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz Wiener Linien ove će godine uložiti 368 milijuna eura u modernizaciju i širenje mreže javnog prijevoza, kao i u mjere protiv klimatskih promjena. Velike su uštede energije i CO2 već ostvarene uvođenjem električnih autobusa duljine osam metara na dvije bečke linije, stoga su u testnu fazu pušteni autobusi od čak dvanaest metara, a ove će godine i po prvi puta biti testiran autobus s pogonom na vodik.

  • Bečki javni prijevoz © Johannes Zinner / Wiener Linien

>>> Pročitajte još >>> Pješaci osvajaju bečke ulice!

Podsjetimo, bečkim ulicama od lipnja 2019. prometuju i dva autonomna autobusa bez vozača koji su dosad prešli gotovo 4.000 kilometara i prevezli više od 4.500 putnika.

  • U lipnju prošle godine dva autonomna e-autobusa službeno su započela svoje prometovanje s putnicima prema novoizgrađenom bečkom naselju Seestadt Aspern. © Wiener Linien

„Godišnja karta u iznosu od 365 eura zajedno s najbolje razvijenom mrežom javnog prijevoza već devet godina potiče sve više Bečanki i Bečana da počnu koristiti autobuse, tramvaje i podzemnu željeznicu. I ove godine proširujemo ponudu za naše putnike. Produžit ćemo tramvajsku liniju O sve do četvrti Nordbahnhofviertel, modernizirat ćemo vozni park autobusa i tramvaja te obnoviti naše stanice i tračnice. Ulagat ćemo i u još veću sigurnost”, ističe Günter Steinbauer, direktor poduzeća Wiener Linien.

>>> Pročitajte još >>> Broj biciklista u austrijskoj metropoli 2019. porastao je za 2,5 %

  • Zahvaljujući izuzetno kvalitetnom i odlično organiziranom javnom prijevozu te njegovom konstantnom poboljšavanju, Bečanke i Bečani sve manje koriste osobne automobile. © Stadt Wien
Sve manje Bečanki i Bečana koristi osobne automobile, a sve ih više koristi javni prijevoz! Sada već daleke 1993. godine javni prijevoz koristilo je 29 % građana Beča, a 2019. već 38 %. Također, zahvaljujući velikom ulaganju u uređenje biciklističkih staza te širenje pješačkih zona i tzv. „zona susreta“, raste i udio građana koji bicikliraju i pješače. Rezultat je fantastičan: 1993. čak 40 % građana Beča koristilo se osobnim automobilima, a prošle godine taj udio je pao na svega 25 %.

 

  • EurocommPR / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Bečki javni prijevoz obara sve rekorde

Vlakovi podzemne željeznice, autobusi i tramvaji bečkog javnog prijevoza (Wiener Linien) u protekloj su godini prešli gotovo 78 milijuna kilometara!

Bečka Universitätsstraße postaje klimatski prihvatljiva ulica

Uz privođenje kraju radova na produženju linije U2 i izgradnji nove U5 linije bečke podzemne željeznice, počinje projektiranje površina u Sveučilišnoj ulici (Universitätsstraße), koja će dobiti 55 novih stabala, 1600 m² dodatnih zelenih površina i dvosmjernu biciklističku stazu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER