Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord

Grad Beč ponovo obara rekorde!

Sredstva javnog prijevoza u glavnom gradu Austrije u jednom danu okruže Zemlju više od pet puta!

Vlakovi podzemne željeznice, tramvaji i autobusi bečkog gradskog poduzeća za javni prijevoz Wiener Linien su u proteklih dvanaest mjeseci prevalili 78,1 milijun kilometara. Broj prijeđenih kilometara u 2019. godini porastao je za gotovo 400.000, a to je približno jednaka udaljenost kao od Zemlje do Mjeseca.

Sredstva javnog prijevoza u Beču tako svakodnevno prijeđu gotovo 214.000 kilometara, što je više od pet krugova oko Zemlje!

>>> Pročitajte još >>> Bečki javni prijevoz obara sve rekorde

Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlakovi podzemne željeznice s 15,6 milijuna kilometara. Osim u autobusnom prometu, veliki porast prijeđene udaljenosti ostvaren je i u tramvajskom prometu i to dijelom zbog izgradnje novih tramvajskih pruga što se, primjerice, u Zagrebu nije dogodilo gotovo puna dva desetljeća.

Grad Beč i Wiener Linien neprestano ulažu u širenje i poboljšanje javnog prijevoza čime doprinose zaštiti okoliša, a to planiraju nastaviti i u 2020. godini.

Podsjetimo, nakon višemjesečnog testiranja u Beču od proljeća prošle godine voze i dva autonomna autobusa, i to na liniji prema novoizgrađenoj bečkoj gradskoj četvrti Seestadt Aspern. Ako vas zanima kako izgleda budućnost javnog gradskog prijevoza pogledajte ovaj video.

EurocommPR / Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Bečki javni prijevoz obara sve rekorde

Vlakovi podzemne željeznice, autobusi i tramvaji bečkog javnog prijevoza (Wiener Linien) u protekloj su godini prešli gotovo 78 milijuna kilometara!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER