Šetnja Maksimirom s botaničarom

Botaničko-ornitološka šetnja parkom Maksimir

Udruga BIOM poziva vas da se priključite botaničko-ornitološkoj šetnji parkom Maksimir u subotu, 23. ožujka 2019., s početkom u 9 sati kod glavnog ulaza.

Tijekom šetnje imat ćete priliku upoznati se s proljetnicama, ali i ostalim vrstama biljaka koje još nisu zazelenile, ali se mogu raspoznati i bez listova i cvjetova. Osim toga, sigurno će biti prilike spomenuti još pokoju botaničku zanimljivost na koju ćete naići u šetnji. Kako će svuda oko nas pjevati i ptice, možete ponijeti i dalekozore, a ako su vam biljke ipak draže onda vam dodatna oprema nije potrebna. 

Napominjemo kako u slučaju lošeg vremena ipak postoji mogućnost otkazivanja događanja, o čemu ćemo vas pravodobno obavijestiti.

O Udruzi Biom: 

Udruga Biom jedna je od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnik Hrvatske u BirdLife Internationalu, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode. Postoji od 2006. godine. Misija udruge je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Bavi se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja, educira djecu, mlade i odrasle, provodi istraživanja te zagovara promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastoji popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode. Više na www.biom.hr.

Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

VEZANE VIJESTI

"Skupština podržala Bandićev plan pljačke građana i građanki Zagreba!"

Većina zastupnika i zastupnica zagrebačke Gradske skupštine danas je, ne uvažavajući interes građana i građanki Zagreba, usvojila prijedlog gradonačelnika Bandića o izmjenama Odluke o prikupljanju i naplati otpada koji donosi drastično poskupljenje računa.

Promatranje ptica u Maksimiru

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

Vratimo livade leptirima!

Ako želite provesti ljeto kampirajući uz logorsku vatru u Parku prirode Učka, pomoći očuvanju bioraznolikosti ovog područja i upoznati ljude koji dijele vaše vrijednosti, Udruga BIOM vas poziva da im se pridružite na kampovima!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER