Šetnja Maksimirom s botaničarom

Botaničko-ornitološka šetnja parkom Maksimir

Udruga BIOM poziva vas da se priključite botaničko-ornitološkoj šetnji parkom Maksimir u subotu, 23. ožujka 2019., s početkom u 9 sati kod glavnog ulaza.

Tijekom šetnje imat ćete priliku upoznati se s proljetnicama, ali i ostalim vrstama biljaka koje još nisu zazelenile, ali se mogu raspoznati i bez listova i cvjetova. Osim toga, sigurno će biti prilike spomenuti još pokoju botaničku zanimljivost na koju ćete naići u šetnji. Kako će svuda oko nas pjevati i ptice, možete ponijeti i dalekozore, a ako su vam biljke ipak draže onda vam dodatna oprema nije potrebna. 

Napominjemo kako u slučaju lošeg vremena ipak postoji mogućnost otkazivanja događanja, o čemu ćemo vas pravodobno obavijestiti.

O Udruzi Biom: 

Udruga Biom jedna je od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnik Hrvatske u BirdLife Internationalu, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode. Postoji od 2006. godine. Misija udruge je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Bavi se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja, educira djecu, mlade i odrasle, provodi istraživanja te zagovara promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastoji popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode. Više na www.biom.hr.

Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

VEZANE VIJESTI

Urbana priroda doprinosi kvaliteti života u gradovima

Dana 23. ožujka 2019. na pariškom Trgu Bastilje simbolično je posađeno 15-tisućito stablo u mandatu aktualne pariške gradonačelnice Anne Hidalgo! Do 2020. godine planira se sadnja još dodatnih 5.000 stabala, čime će Hidalgo ispuniti svoje predizborno obećanje. Za naše prilike prilično neuobičajeno poštovanje birača, zar ne?

Promatranje ptica u Maksimiru

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom biološke raznolikosti kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER