Promatranje ptica u Maksimiru

ZBOG NAJAVLJENE KIŠE U SUBOTU, PROMATRANJE PTICA PREBAČENO JE ZA NEDJELJU!

Ove nedjelje iskoristite lijepo vrijeme i uhvatite sunčeve zrake u šetnji po Maksimirskoj šumi. Pridružite se novom promatranju ptica u organizaciji Udruge BIOM!

Okupljanje je u nedjelju 25. listopada 2020. u 9:00 sati na istočnom ulazu u park Maksimir, u ulici Fakultetsko dobro (točna lokacija je ovdje). Predviđeno trajanje je 2-3 sata, iako se grupi možete pridružiti kasnije i napustiti je prije predviđenog završetka promatranja. S obzirom na epidemiološku situaciju, obvezno je nošenje zaštitnih maski, a Udruga BIOM osigurat će potrebna dezinfekcijska sredstva. Također, sva korištena oprema tijekom promatranja ptica bit će dezinficirana i sigurna, a bit će osigurano i nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora. No ipak, ako netko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite web i Facebook stranicu Udruge Biom gdje ćete na vrijeme saznati je li promatranje eventualno otkazano.

VEZANE VIJESTI

Dvije vertikalne šume Stefana Boerija puštaju korijene u Kini

Osim što su utjecali na povećanje biološke raznolikosti te stvorili novi urbani vegetacijski sustav raznolikih biljnih vrsta, Boerijevi tornjevi Bosco verticale (Vertikalna šuma) u Milanu predstavljaju ujedno novi simbol i poboljšanje vizure grada. Stefano Boeri dovršava dva nova projekta vertikalnih šuma u Kini, čijoj će ljepoti i atraktivnosti u različitim godišnjim dobima pridonijeti autohtone kineske biljne vrste.

Promatranje ptica u Maksimiru

S popuštanjem epidemioloških mjera Udruga Biom ponovno organizira redovita promatranja ptica vikendom. Prvo je već u subotu, 6. lipnja, u Maksimiru i počinje u 8 sati - sat vremena ranije nego inače, iako se grupi možete i naknadno pridružiti.

Ovog petka After work promatranje ptica

Udruga Biom organizira prvo, eksperimentalno after work promatranje ptica. Krenite u avanturu i otkrijte kako ptice provode ljetna popodneva!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER