Subotnje jutro provedite promatrajući ptice u Maksimiru

Iskoristite priliku prije nego što maksimirske ptice utihnu pred najvećim ljetnim vrućinama

Udruga Biom vas poziva na još jedno promatranje ptica u Maksimiru i to ove subote, 11. srpnja s početkom u 8 sati.

Pridružite se još jednom promatranju ptica u organizaciji Udruge Biom koje će se održati ove subote, 11. srpnja. Pruža vam se jedinstvena prilika provesti jutro u hladu najljepše zagrebačke zelene oaze i to na jednom od posljednjih ovoljetnih druženja ljubitelja ptica prije nego što maksimirske ptice utihnu pred najvećim vrućinama.

Okupljanje je u subotu, 11. srpnja 2020. u 8 sati na stražnjem ulazu u park Maksimir, u ulici Fakultetsko dobro. Predviđeno trajanje je dva do tri sata, iako grupu možete napustiti i ranije.

S obzirom na novu epidemiološku situaciju, Udruga Biom preporučuje nošenje zaštitnih maski, a osigurat će se dezinfekcijska sredstva. Napominje se kako će sva oprema biti dezinficirana i spremna za sigurno korištenje.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima/kama, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora bit će osigurano i tijekom ovog promatranja ptica, no uvijek se preporučuje dolazak s vlastitim dalekozorom.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite web i Facebook stranicu Udruge Biom gdje ćete na vrijeme saznati je li promatranje eventualno otkazano.

Za više informacija, javite se na info@biom.hr ili kontaktirajte voditeljicu promatranja Ivu na 099 406 54 01.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Promatranje ptica u Maksimiru

S popuštanjem epidemioloških mjera Udruga Biom ponovno organizira redovita promatranja ptica vikendom. Prvo je već u subotu, 6. lipnja, u Maksimiru i počinje u 8 sati - sat vremena ranije nego inače, iako se grupi možete i naknadno pridružiti.

Ovog petka After work promatranje ptica

Udruga Biom organizira prvo, eksperimentalno after work promatranje ptica. Krenite u avanturu i otkrijte kako ptice provode ljetna popodneva!

Iskoristite vrijeme u vašem domu na najbolji i najsigurniji način!

S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom, kada moramo pripaziti jedni na druge te se ne izlagati nepotrebnom riziku zaraze, Udruga Biom do daljnjeg otkazuje sva planirana promatranja ptica. Kada to prilike budu dopuštale, Biomovci će nas o tome obavijestiti putem svoje internetske i Facebook stranice.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER