Promatranje ptica u Maksimiru

Ove subote u Maksimiru od 8 do 10 sati

S popuštanjem epidemioloških mjera Udruga Biom ponovno organizira redovita promatranja ptica vikendom. Prvo je već u subotu, 6. lipnja, u Maksimiru i počinje u 8 sati - sat vremena ranije nego inače, iako se grupi možete i naknadno pridružiti.

Nakon nešto više od dva mjeseca pauze Udruga Biom nastavlja s organizacijom redovitih promatranja ptica. Okupljanje je u subotu, 6. lipnja 2020. u 8 sati na stražnjem ulazu u park Maksimir, u ulici Fakultetsko dobro. Promatranje započinje sat vremena ranije nego inače kako bi se izbjegla buka i gradska vreva, a ako vam je to rano grupi se možete pridružiti naknadno. Predviđeno trajanje je dva do tri sata, iako grupu možete napustiti i ranije.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima/kama, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora bit će osigurano i tijekom ovog promatranja ptica, no uvijek se preporučuje dolazak s vlastitim dalekozorom.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite web i Facebook stranice Udruge Biom gdje ćete na vrijeme saznati je li promatranje eventualno otkazano.

Ekovjesnik
 

VEZANE VIJESTI

Na krovu paviljona pariškog sajma otvorena najveća urbana farma u Europi

Jagode, rajčice, krastavci, salate, aromatično bilje… sve se to od ovog proljeća uzgaja u srcu Pariza, na krovu novog paviljona 6 pariškog sajma Parc des Expositions. Udruga „Nature Urbaine“ („Urbana priroda“) odlučila je Parižanke i Parižane poticati na konzumaciju lokalno uzgojenog kvalitetnog voća i povrća, bez korištenja pesticida i štetnog utjecaja na okoliš.

Iskoristite vrijeme u vašem domu na najbolji i najsigurniji način!

S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom, kada moramo pripaziti jedni na druge te se ne izlagati nepotrebnom riziku zaraze, Udruga Biom do daljnjeg otkazuje sva planirana promatranja ptica. Kada to prilike budu dopuštale, Biomovci će nas o tome obavijestiti putem svoje internetske i Facebook stranice.

Promatranje živog svijeta oko nas: 22. veljače u Maksimiru

Zaštita bioraznolikosti u velikim gradovima od velikog je značaja za poboljšanje kvalitete života gradskog stanovništva. Urbana bioraznolikost ključna je za povezivanje ljudi i prirode te ujedno predstavlja uspješan obrazovni alat kojim ljudima možemo približiti divlju prirodu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER