Zelena akcija organizira održivu modnu reviju „Razodjeni brzu modu“

Dođite na prvu održivu modnu reviju u Hrvatskoj

Zelena akcija organizira prvu održivu modnu reviju u Hrvatskoj naziva „Razodjeni brzu modu“ koja će se održati u četvrtak 7. prosinca s početkom u 15 sati u Pogonu Jedinstvo (Trnjanska struga 34, Zagreb). Prethodne prijave nisu potrebne, a ulaz je slobodan.

„Ova modna revija zamišljena je kao cjelodnevna održiva modna zabava s elementima razmjene odjeće, obuće i modnih dodataka”, naglasili su organizatori. Uz nju će biti i popratni sadržaji poput izložbe tekstilnih instalacija, štandova, video-igrica o tekstilnoj industriji, glazbe i natjecanja u izboru najbolje swap kombinacije.

Ideja održive revije jest da se upoznamo s domaćim primjerima dobre prakse nasuprot štetnih poslovnih modela u kakve spada tzv. brza moda. Ona se temelji na otimanju zemlje, eksploataciji radne snage i prirodnih resursa, prekomjernoj proizvodnji, potrošnji i gomilanju otpada. „Želimo kulturom ponovne uporabe stvoriti zajednički prostor za učenje, druženje i inspiraciju”, istaknuli su organizatori.

Na održivoj modnoj reviji ćete imati priliku vidjeti novu i mladu snagu dizajner(ic)a i stilist(ic)a koji su svjesni negativnih posljedica tekstilne industrije i prednjače u održivosti modnih praksi u Hrvatskoj: Škola za modu i dizajn iz Zagreba, socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca, kreativni kolektiv ArtiZanat iz Zagreba i vintage trgovina odjevnih predmeta Mango Sticky Rice.

Na reviji će biti predstavljeni primjeri zero waste kolekcije, capsule kolekcije, lokalno proizvedeni odjevni komadi i dodaci čija proizvodnja poštuje načela transparentnosti i održivosti, kao i vintage odjeća s prostora bivše Jugoslavije koja i dalje predstavlja simbol visoke kvalitete i bezvremenskog stila. 

„Također pozivamo posjetitelje da sa sobom ponesu do 10 komada čiste i neiznošene jesenske i zimske odjeće ili obuće koju žele razmijeniti i/ili vidjeti na modnoj pisti tokom natjecanja za najbolji „swap outfit“, poručili su organizatori. 

Program će završiti s plesnim afterpartyjem na kojem će nastupiti DJ-ica Tahikardija.

VEZANE VIJESTI

Berlinska robna kuća NochMall postavlja nove standarde u održivoj kupovini

NochMall je prva robna kuća rabljene robe u Berlinu, ali i puno više od toga. Ovdje se na više od 2 000 četvornih metara ne prodaju samo namještaj, odjeća, kućanski uređaji i razne potrepštine za kućanstvo, igračke, knjige i još mnogo toga – čak oko 30 000 artikala koji čekaju drugi život u novom domu, već se organiziraju brojne radionice, a Berlinčani educiraju o kružnom gospodarstvu i sprječavanju nastanka otpada.

Razmijeni odjeću i obnovi svoju garederobu na održiv način!

Swap Party ili zabava zamjene odjeće je u svom osnovnom obliku sastanak ili zabava na kojoj se ljudi okupljaju kako bi zamijenili odjeću, obuću, modne dodatke i slično, a sve kako bi se riješili stvari koje neće više koristiti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER