Riječki Art Pazar ove godine još bolji, kreativniji i bogatiji

Prikupljena sredstva namijenjena su za Inicijativu „Čisto podzemlje“

Art Pazar u organizaciji Rotary kluba Rijeka Novi val je umjetničko-donacijski događaj koji je prvi put održan prošlog proljeća, a ove godine sprema se novi, još kreativniji i bogatiji.

Art Pazar 2024. i ove godine zauzet će svoje mjesto na Trgu Matije Vlačića Flaciusa 2, ispred bara Fino Vino, a održat će se u organizaciji Rotary kluba Rijeka Novi val  u subotu 4. svibnja od 11 do 14 sati.

Glavni cilj ove manifestacije je predstavljanje i promocija lokalnih slikara, umjetnika i malih domaćih brendova i obrta koji se bave slikanjem, izradom nakita, rukotvorina i drugih umjetnina te u svom radu koriste prirodne i ekološki prihvatljive materijale.

Više od 60 lokalnih umjetnika i malih brendova s područja Rijeke, ali i iz drugih djelova Hrvatske doniralo je jedan ili više svojih predmeta kojim će predstaviti svoj rad na Art Pazaru. Posjetitelji će tako imati jedinstvenu priliku na jednom mjestu razgledati i upoznati se s lokalnim umjetnicima i različitim brendovima, naučiti više o njima te uz donaciju ugrabiti i njihov izložbeni primjerak – tko ponudi više, njegovo! Važno je napomenuti kako i ove godine čitava priča ima dobrotvornu notu te sva prikupljena sredstva idu za Inicijativu „Čisto podzemlje“ koje će prikupljenim donacijama 25. svibnja čistiti onečišćene jame u okolici Rijeke.

Što vas sve očekuje na Art Pazaru?

Puno dobre atmosfere za koju je zadužen Smooth Acoustic Duo, pregršt umjetnina i dizajnerskih predmeta koje su velikodušno donirali brojni domaći umjetnici. Tako će se na Art Pazaru naći šareni kišobrani poznate riječke umjetnice Mirne Sišul, prekrasne slike i kreativni predmeti iz Male galerije Bruketa, prekrasne slike akademskih umjetnika Marijane Vargić Petričušić, Georgette Yvette Ponte, Ive Starac Djuro Selec, Matka Kezele i drugih. I ove godine tu je Drveni val, Art plakata, Chia cups, Yellow Yuri, Traversa, Đinđeraj, MIKO, a novost na Art Pazaru su knjige!

„Budući da se radi o više od 60 brendova, nemoguće ih je ovim putem nabrojati sve tako da je jedino rješenje 4.svibnja u 11:00 sati doći na Trg Matije Vlačića Flaciusa. U slučaju kiše Art Pazar će se održati 18. svibnja, a za sve informacije pratite Facebook stranicu Rotary klub Rijeka Novi val.“ – poručuje voditeljica projekta Lara Kapović.

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER