Razmjena odjeće i modna revija u knjižnici Goethe-Instituta Kroatien

Nakon razmjene odjeće sudionici će svoje nove odjevne kombinacije moći pokazati na modnoj reviji

Cilj događanja je upoznati djecu i mlade s koncepcijom održive mode i promovirati vrijednosti poput (samo)održivosti, kulture popravaka i ponovne uporabe te aktivno suprotstavljanje konzumerizmu i kulturi bacanja kod tinejdžera.

Tekstilna industrija i tekstilni otpad jedni su od najvećih zagađivača okoliša. Godišnje se u prosjeku baci otprilike 92 milijuna tona odjeće. Kako bi doprinijeli podizanju svijesti o očuvanju okoliša, u sklopu projekta Threading tomorrow, Goethe-Institut Kroatien i partner na projektu Zelena akcija, u subotu 25. studenog 2023. od 16 do 20 sati, u knjižnici Goethe-Instituta Kroatien (Zadarska ulica 80, Zagreb) organiziraju razmjenu odjeće i modnu reviju za djecu i mlade u dobi od 12 do 16 godina.

Nakon razmjene odjeće sudionici će svoje nove odjevne kombinacije moći pokazati na modnoj reviji koju će osmisliti i voditi stilistica, stručnjakinja za vintage odjeću. Stilistica će im davati modne savjete i za vrijeme razmjene odjeće.

  • 16.00 – 18.00 - Razmjena odjeće: Odjeću koju želite razmijeniti (najviše 10 komada), donesite u dobrom, čistom i neiznošenom stanju, a za svaki komad odjeće dobit ćete token. Tokene razmjenjujete za željene komade odjeće, a ostatak odjeće će se nakon razmjene donirati udruzi Humana Nova.
  • 18.00 – 18.30 - Pauza i priprema za modnu reviju
  • 18.30 – 20.00 - Modna revija: knjižnica postaje modna pista - nakon razmjene odjeće sudionici će uz pomoć stilistice osmisliti modne kombinacije i prošetati modnom pistom u knjižnici.

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem sljedećeg online obrasca.

Podsjetimo, početkom studenog u sklopu projekta „Threading tomorrow“ s berlinskom umjetnicom Aïchom Abbadi održana je i radionica „ILICA INVESTIGATIONS“ na temu kritičke i održive mode.

VEZANE VIJESTI

Berlinska robna kuća NochMall postavlja nove standarde u održivoj kupovini

NochMall je prva robna kuća rabljene robe u Berlinu, ali i puno više od toga. Ovdje se na više od 2 000 četvornih metara ne prodaju samo namještaj, odjeća, kućanski uređaji i razne potrepštine za kućanstvo, igračke, knjige i još mnogo toga – čak oko 30 000 artikala koji čekaju drugi život u novom domu, već se organiziraju brojne radionice, a Berlinčani educiraju o kružnom gospodarstvu i sprječavanju nastanka otpada.

Razmijeni odjeću i obnovi svoju garederobu na održiv način!

Swap Party ili zabava zamjene odjeće je u svom osnovnom obliku sastanak ili zabava na kojoj se ljudi okupljaju kako bi zamijenili odjeću, obuću, modne dodatke i slično, a sve kako bi se riješili stvari koje neće više koristiti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER