Food Film Festival Zagreb & #EUandME

Europska unija podržava vašu jedinstvenost i različitost

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva vas na Food Film Festival Zagreb i posebno #EUandME događanje u subotu 7. rujna!

Osim 12 #EUandME filmova koje ćete imati priliku pogledati u okviru Food Film Festivala, koji se od 6. do 15. rujna održava na zagrebačkom Zrinjevcu, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj dana 7. rujna priprema i posebno događanje u vremenu od 18:30 do 21:00 sati kada kreće projekcija večernjeg filma.

Film Food Festival posjetiteljima nudi dobru hranu u kojoj mogu uživati tijekom cijeloga dana na nekoj od gastronomskih kućica te večernji film koji može, ali i ne mora, biti tematski vezan uz hranu.

Svake večeri od 6. do 15. rujna kratki #EUandME filmovi vrhunskih redatelja i mladih filmaša - pobjednika EUandME filmskog natječaja za mlade - prikazivat će se prije i nakon projekcije središnjeg filma, a u subotu 7. rujna bit će organizirano i posebno događanje za građane koje će započeti u 18:30 sati i trajati do 21:00 sati kada kreće projekcija večernjeg filma.

Događanje će moderirati voditeljica Iva Šulentić s kojom ćete moći porazgovarati o filmovima te o pravima i mogućnostima koje imamo kao građani EU-a. Osim toga, za građane se priprema kviz o poznavanju vaših prava i mogućnostima u EU-u, a imat ćete priliku zaplesati samostalno ili u paru na, za vas posebno osmišljenoj plesnoj podlozi te proslaviti svoju jedinstvenost ili različitost uz prikazivanje #EUandME filmova The Shape, Ključ, Party Animal i Hidden Values.

Aktivacija plesom povezana je s temom jednog od kratkih filmova koji će se posjetiteljima prikazati tu večer prije projekcije filma Food Film Festivala. Dođite! Aktivnosti vam mogu vam donijeti i zanimljive nagrade.

Europska komisija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Treći prosvjed protiv Bandića: Dosta je!

Veliki prosvjed protiv Bandićeve otimačine, pod nazivom „Dosta je!“, održat će se u subotu 1. veljače, s početkom u 16:00 sati na Trgu bana Jelačića. Organizatori su inicijativa „Zagreb te zove“ te udruge Siget, Zelena akcija i Pravo na grad.

Motovun je festival bez jednokratne plastike!

Ovogodišnja parola Motovun Film Festivala je „Naše čaše nisu za bacit“, a partner festivala je Greenpeace Hrvatska čiji će predstavnici održati niz radionica i predavanje „U okovima plastike”. Vrhunski kuhar i laserski fizičar Goran Zgrablić održat će mini-tečaj kuhanja bez otpadaka.

6. Okolišni filmski festival Zelene akcije

Aktivistička grupa Zelene akcije organizira šesti E?! - Okolišni filmski festival koji će se održati od 24. do 26. svibnja u Kinu Europa i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

Filmske večeri OFF: „Sjeme slobode“

Kao zagrijavanje za šesti po redu Okolišni filmski festival koji će se održati u travnju 2019. godine, Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na „filmske večeri OFF”, na kojima će se prikazati odlični filmovi okolišne tematike, već prikazivani na prošlim izdanjima Okolišnog filmskog festivala (OFF).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER