Food Film Festival Zagreb & #EUandME

Europska unija podržava vašu jedinstvenost i različitost

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva vas na Food Film Festival Zagreb i posebno #EUandME događanje u subotu 7. rujna!

Osim 12 #EUandME filmova koje ćete imati priliku pogledati u okviru Food Film Festivala, koji se od 6. do 15. rujna održava na zagrebačkom Zrinjevcu, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj dana 7. rujna priprema i posebno događanje u vremenu od 18:30 do 21:00 sati kada kreće projekcija večernjeg filma.

Film Food Festival posjetiteljima nudi dobru hranu u kojoj mogu uživati tijekom cijeloga dana na nekoj od gastronomskih kućica te večernji film koji može, ali i ne mora, biti tematski vezan uz hranu.

Svake večeri od 6. do 15. rujna kratki #EUandME filmovi vrhunskih redatelja i mladih filmaša - pobjednika EUandME filmskog natječaja za mlade - prikazivat će se prije i nakon projekcije središnjeg filma, a u subotu 7. rujna bit će organizirano i posebno događanje za građane koje će započeti u 18:30 sati i trajati do 21:00 sati kada kreće projekcija večernjeg filma.

Događanje će moderirati voditeljica Iva Šulentić s kojom ćete moći porazgovarati o filmovima te o pravima i mogućnostima koje imamo kao građani EU-a. Osim toga, za građane se priprema kviz o poznavanju vaših prava i mogućnostima u EU-u, a imat ćete priliku zaplesati samostalno ili u paru na, za vas posebno osmišljenoj plesnoj podlozi te proslaviti svoju jedinstvenost ili različitost uz prikazivanje #EUandME filmova The Shape, Ključ, Party Animal i Hidden Values.

Aktivacija plesom povezana je s temom jednog od kratkih filmova koji će se posjetiteljima prikazati tu večer prije projekcije filma Food Film Festivala. Dođite! Aktivnosti vam mogu vam donijeti i zanimljive nagrade.

Europska komisija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zagreb među europskim metropolama koje će najviše pogoditi globalno zatopljenje

Zagreb se ubraja među glavne gradove EU-a koje će najviše pogoditi globalno zatopljenje. To pokazuju rezultati nedavnog istraživanja kojim je obuhvaćeno 28 glavnih gradova svih država članica EU-a te Moskva, Oslo i švicarski Zürich. Za razliku od Zagreba većina europskih metropola već provodi niz mjera u borbi protiv klimatske krize, što je osobito došlo do izražaja ovog tjedna kada su se neke od njih uistinu dobro pripremile kako bi svojim stanovnicima i posjetiteljima olakšale ljetne vrućine.

Motovun je festival bez jednokratne plastike!

Ovogodišnja parola Motovun Film Festivala je „Naše čaše nisu za bacit“, a partner festivala je Greenpeace Hrvatska čiji će predstavnici održati niz radionica i predavanje „U okovima plastike”. Vrhunski kuhar i laserski fizičar Goran Zgrablić održat će mini-tečaj kuhanja bez otpadaka.

6. Okolišni filmski festival Zelene akcije

Aktivistička grupa Zelene akcije organizira šesti E?! - Okolišni filmski festival koji će se održati od 24. do 26. svibnja u Kinu Europa i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER