7. Okolišni filmski festival Zelene akcije kreće 16. rujna

Kino Kinoteka od 16. do 19. rujna 2020.

Sedmi po redu Okolišni filmski festival Zelene akcije održat će se od 16. do 19. rujna u Kinu Kinoteka u Zagrebu. Ulaz na sav sadržaj je besplatan.

Usprkos brojnim krizama, Aktivistička grupa Zelene akcije je i ove godine pripremila bogat filmski i popratni program koji se sastoji od dokumentarnih, animiranih, igranih i učeničkih filmova, izložbe, umjetničke instalacije te glazbenog otvorenja.

Uz osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca na cijeli niz okolišnih i društvenih tema - od klimatskih promjena i permakulture do plastike i skrivenih tajni Coca-Cole - novina su blokovi koji nude različite intimne interpretacije te ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. Blok stranih igranih i blok animiranih filmova gledatelje će prenijeti u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova će se upoznati s najnovijom produkcijom učenika i učenica umjetničkih škola.

Dodatno, zadnja dva dana festivala će se moći pogledati umjetnička instalacija “Banket” u Kinu Kinoteka, a gledatelje očekuje i operno glazbeno iznenađenje na otvorenju festivala.

Dodana vrijednost ovogodišnjeg izdanja jest što su suorganizatori festivala, uz Aktivističku grupu Zelene akcije, učenici i učenice triju škola s područja Zagreba i Zaboka - Klasične gimnazije, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Oni su sa svojim mentorima i mentoricama programu doprinijeli kreativnim idejama i radovima.

Detaljan program po danima i sadržaj filmova može se pronaći na službenoj web stranici festivala te u Facebook događaju.

Gledalište će biti organizirano u skladu s epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i broj mjesta će biti ograničen. 

 

Festival se organizira u sklopu projekta “Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti”. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u programu Festivala isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

Okrugli stol: Zajedno za zeleni oporavak i razvoj

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), Greenpeace Hrvatska, Zelena akcija i Zelena energetska zadruga (ZEZ) u četvrtak 29. listopada u Novinarskom domu u Zagrebu organiziraju okrugli stol pod nazivom „Zajedno za zeleni oporavak i razvoj“.

6. Okolišni filmski festival Zelene akcije

Aktivistička grupa Zelene akcije organizira šesti E?! - Okolišni filmski festival koji će se održati od 24. do 26. svibnja u Kinu Europa i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

Filmske večeri OFF: „Sjeme slobode“

Kao zagrijavanje za šesti po redu Okolišni filmski festival koji će se održati u travnju 2019. godine, Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na „filmske večeri OFF”, na kojima će se prikazati odlični filmovi okolišne tematike, već prikazivani na prošlim izdanjima Okolišnog filmskog festivala (OFF).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER