Eko radar o Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom

Eko radar

Gost bio je Marko Cindrić, poslovni tajnik Udruženja komunalnog gospodarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Gost današnje emisije EKO RADAR bio je Marko Cindrić, poslovni tajnik Udruženja komunalnog gospodarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Tema emisije bila je uredba o gospodarenju komunalnim otpadom i njezina primjena. 

Emisiju možete poslušati na sljedećoj poveznici.

Emisija EKO RADAR Hrvatskog radija bavi se zaštitom okoliša i prirode, održivim razvojem, zelenim gospodarstvom i zelenom energijom. Cilj je promovirati održivi razvoj, educirati javnost i sudjelovati u odlučivanju o okolišu u skladu s Arhuskom konvencijom.

VEZANE VIJESTI

Francuska: Posljednje zbogom plastičnim štapićima za uši

Francuska je zabranu plastičnih štapića za uši najavila još sredinom 2016. godine, sukladno tada usvojenom zakonu o obnovi biološke raznolikosti, prirode i krajolika, a četvorogodišnje razdoblje tijekom kojeg su se proizvođači trebali prilagoditi i na tržištu ponuditi alternativne proizvode upravo završava, i to sa zadnjim danom ove godine.

Izmjene i dopune Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom

Na 177. sjednici Vlade RH, održanoj 5. rujna 2019., jednoglasno je prihvaćen prijedlog Ministarstva zaštite okoliša i energetike te je donesena Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom. Što po tom pitanju trebaju učiniti jedinice lokalne samouprave?

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER