Eko radar o Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom

Eko radar

Gost bio je Marko Cindrić, poslovni tajnik Udruženja komunalnog gospodarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Gost današnje emisije EKO RADAR bio je Marko Cindrić, poslovni tajnik Udruženja komunalnog gospodarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Tema emisije bila je uredba o gospodarenju komunalnim otpadom i njezina primjena. 

Emisiju možete poslušati na sljedećoj poveznici.

Emisija EKO RADAR Hrvatskog radija bavi se zaštitom okoliša i prirode, održivim razvojem, zelenim gospodarstvom i zelenom energijom. Cilj je promovirati održivi razvoj, educirati javnost i sudjelovati u odlučivanju o okolišu u skladu s Arhuskom konvencijom.

VEZANE VIJESTI

Urbana priroda doprinosi kvaliteti života u gradovima

Dana 23. ožujka 2019. na pariškom Trgu Bastilje simbolično je posađeno 15-tisućito stablo u mandatu aktualne pariške gradonačelnice Anne Hidalgo! Do 2020. godine planira se sadnja još dodatnih 5.000 stabala, čime će Hidalgo ispuniti svoje predizborno obećanje. Za naše prilike prilično neuobičajeno poštovanje birača, zar ne?

Izmjene i dopune Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom

Na 177. sjednici Vlade RH, održanoj 5. rujna 2019., jednoglasno je prihvaćen prijedlog Ministarstva zaštite okoliša i energetike te je donesena Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom. Što po tom pitanju trebaju učiniti jedinice lokalne samouprave?

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER