Umjetnost i gastronomija na bečkim uskrsnim sajmovima

S više od 200 štandova na četiri lokacije austrijska prijestolnica i ove godine poziva posjetitelje da uživaju u proljetnoj atmosferi, bogatoj dekorativnoj i kulinarskoj ponudi te prigodnim programima namijenjenim najmlađima.

Proljeće je stiglo, a pravovremeno svoja vrata otvaraju i bečki uskrsni sajmovi. Oko 210 štandova na četiri uglavnom poznate lokacije poziva sugrađane i turiste da između mnoštva rukotvorina izaberu uskrsne ukrase za svoj dom. Osim toga, tridesetak štandova nudi kulinarske specijalitete, a najmlađe će razveseliti i uskrsni zec koji dijeli slatkiše i s kojim će se posjetitelji moći slikati.

Omiljeni starobečki uskrsni sajam održava se 33. put

Tradicionalni i usto najstariji bečki uskrsni sajam na trgu Freyung otvoren je već 15. ožujka i to 33. put, a osim u kupnji predmeta ručne izrade i kušanju regionalnih slasnih zalogaja, posjetitelji će moći uživati i u koncertima te bogatom dječjem programu kao što je lutkarsko kazalište. Na trgu su također postavljeni štandovi s namirnicama iz lokalnog organskog uzgoja. Hrvatska „Pisanica od srca“ već godinama zauzima središnje mjesto na sajmu i oduševljava posjetitelje i prolaznike.

Nedaleko od ovog, također u povijesnoj jezgri grada na trgu Am Hof, nalazi se rado posjećeni sajam s tradicionalnim uskrsnim ukrasima. Ondje kupci također mogu uživati u bogatoj kulinarskoj ponudi. Nadaleko poznati uskrsni sajam ispred dvorca Schönbrunn otvoren je od prošle subote, a izlagači iz Austrije i susjednih zemalja do 2. travnja nude veliki izbor drvenih igračaka, uskrsnih dekoracija te ostalih rukotvorina. I ovdje posjetitelje očekuje vrhunski gastronomski doživljaj te bogat popratni program. Na sajmu u 21. bečkom okrugu Floridsdorf posjetitelji već od kraja veljače mogu kupiti prigodne poklone i probati lokalne specijalitete.

  • Uskrs u gradskim vrtovima Stadtgärten Hirschstetten © Stadt Wien / Houdek

I manji sajmovi privlače posjetitelje

Gradski vrtovi Blumengärten Hirschstetten tijekom blagdanskih dana od 30. ožujka do 1. travnja 2024. organiziraju godišnji sajam s popratnim programom. Zainteresirani osim toga mogu posjetiti i zoološki vrt Hirschstetten te tematske vrtove. Ove godine se opet održava i sajam umjetnina u dvorcu Neugebäude u 11. gradskom okrugu Simmering.

City of Vienna | International Offices – Zagreb / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Beč ponovno među najboljim svjetskim turističkim odredištima

Nakon što su američka novinska agencija „Bloomberg News“ i britanske dnevne novine „The Independent“ Beč svrstali među najpoželjnije turističke destinacije, austrijskoj metropoli laskavu je titulu dodijelio još jedan časopis.

Nastavlja se projekt „Hrana se ne baca“

Bliži se vrijeme uskrsnih blagdana, a želja da na trpezi ne nedostaje hrane vrlo često rezultira prevelikom količinom kupljenih namirnica i pripremljenih jela. Upravo za vrijeme blagdana bacanje hrane raste i do 25 posto u odnosu na ostatak godine. Dukat je stoga ususret uskrsnim blagdanima, a u sklopu svog projekta „Hrana se ne baca“, predstavio niz korisnih sadržaja kako smanjiti bacanje hrane za vrijeme blagdana.

Beč među najboljim svjetskim destinacijama za 2023.

Ugledni časopisi za putovanja „Condé Nast Traveler“ i „Travel + Leisure“ nedavno su proglasili austrijsku prijestolnicu jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija za iduću godinu. Posjetitelj(ic)e u Beču 2023. očekuje nekoliko značajnih obljetnica i bogata kulturna ponuda.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER