München zabranjuje e-romobile u javnom prijevozu

(Samoposlužnim) e-romobilima loše se piše

Električni romobili uskoro više neće biti dopušteni u podzemnoj željeznici, tramvajima i autobusima, a tom odlukom minhenski prijevoznik Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) slijedi primjere sve većeg broja europskih gradova.

Minhenski javni prijevoznik Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) donio je odluku o zabrani električnih romobila na stanicama i u vlakovima podzemne željeznice, kao i u tramvajima i autobusima gradskog javnog prijevoza. Zabrana će se primjenjivati od 2. travnja, a preporučila ju je Udruga njemačkih prijevozničkih poduzeća (Verband Deutscher Verkehrsunternehmen).

MVG u svom priopćenju navodi da su razlog zabrani požari u javnom prijevozu uzrokovani zapaljenjem baterija e-romobila u drugim europskim zemljama. Tako se, primjerice, ističe slučaj požara na stanici londonske podzemne željeznice u studenom 2021., kao i eksplozija baterije e-romobila u madridskoj podzemnoj željeznici zbog koje je prošlog listopada u potpunosti izgorio jedan vagon. E-romobili su od tada zabranjeni u javnom prijevozu navedenih gradova.

U MVG-u se stoga usredotočuju na sigurnost putnika, a svoju odluku temelje na studijama procjene rizika od požara baterija e-romobila, za koje trenutačno ne postoje jedinstveni sigurnosni standardi. O ovoj zabrani minhenski prijevoznik putnike izvještava putem svojih komunikacijskih kanala, a obavijest je već istaknuta i u svim vozilima javnog prijevoza.

Električna invalidska kolica i druga certificirana električna vozila na četiri kotača i dalje se smiju prevoziti s MVG-om.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zbog ovih ćete stanica metroa poželjeti (ponovno) otputovati u Napulj

Radovi na izgradnji nove stanice Capodichino linije 1 napuljske podzemne željeznice privode se kraju. Stanica će od 2024. godine središte Napulja povezivati sa zračnom lukom, a godišnje će opsluživati ​​60 milijuna putnika. Punom parom radi se i na stanicama Centro Direzionale i Tribunale, koje bi trebale biti dovršene u roku od šest mjeseci.

Berlin se pridružio inicijativi njemačkih gradova za uvođenje najveće dopuštene brzine od 30 km na sat

Senat Berlina je sjednici održanoj 15. ožujka donio odluku o pridruživanju inicijativi njemačkih gradova kojom se njemačka savezna vlada poziva na izmjenu propisa i davanje ovlasti lokalnim samoupravama za uvođenje najveće dopuštene brzine od 30 km/h. Osim toga, inicijativom se potiče unapređenje i veće korištenje javnog prijevoza što doprinosi većoj sigurnosti svih sudionika u prometu, ali i boljoj kvaliteti života i zraka te održivosti u zajednicama.

Berlin planira uvođenje teretnih tramvaja

Berlinski Senat razmatra mogućnost uvođenja teretnih tramvaja kako bi se prijevoz robe u glavnom njemačkom gradu u što većoj mjeri mogao organizirati na ekološki prihvatljiv način. Iako je u Berlinu ova ideja tek u začetku, neki drugi njemački i europski gradovi već je naveliko razvijaju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER