Potpisivanje ugovora za izgradnju pretovarnih stanica u Biogradu, Gračacu i Pagu

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje

Povodom potpisivanja ugovora za izgradnju i nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Gračacu i Pagu u sklopu Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, u ponedjeljak 4. lipnja 2018., u 15:30 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru organizira se konferencija za novinare.

O projektima i njihovom značaju za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Zadarskoj i južnom dijelu Ličko-senjske županije govorit će dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Božidar Longin, župan Zadarske županije, Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru i Dino Perović, direktor tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

Izgradnja pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Gračacu i Pagu značajan je dio Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje jer će se u njima obavljati prihvat i privremeno odlaganje nerazvrstanog komunalnog otpada te pretovar u vozila koja će otpad prevoziti u budući Centar gospodarenja otpadom Biljane Donje.

Na konferenciji za novinare će se govoriti i o otvorenom postupku javne nabave za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, a predstavit će se i projekt „Reciklažno dvorište Biograd na Moru", za čiju je izgradnju i opremanje Grad Biograd na Moru, kao naručitelj, potpisao ugovor s odabranim izvođačem.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Započeli radovi na izgradnji pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu

Na pretovarnim stanicama obavljat će se pretovar miješanog komunalnog otpada, odvojeno sakupljenog komunalnog otpada namijenjenog za reciklažu te odvojeno sakupljenog biorazgradivog otpada iz vrtova i parkova namijenjenog za daljnju obradu ili zbrinjavanje na udaljenoj lokaciji CGO-a Biljane Donje, do koje će se navedeni otpad prevoziti vozilima većeg kapaciteta namijenjenim za daljinski transport

Otvorene ponude za projektiranje i izgradnju CGO Biljane Donje

Konačno su otvorene ponude na javni natječaj za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, a obje pristigle ponude značajno nadilaze procijenjenu vrijednost ovog projekta od 295 milijuna kuna. Istog dana potpisani su i ugovori za izgradnju i nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu.

Otvaranje ponuda za CGO Biljane Donje 24. svibnja

Novi rok za dostavu ponuda za gradnju Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje je 24. svibnja. Nakon što je riješena još jedna žalba u postupku javne nabave za 295 milijuna kuna vrijedan projekt zbrinjavanja otpada na zadarskom području određen je sada već šesti rok za otvaranje ponuda, javlja HRT Radio Zadar.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER