Otvaranje ponuda za CGO Biljane Donje 24. svibnja

DKOM je dva puta odbacio žalbu poljske tvrtke - postupak javne nabave se nastavlja

Novi rok za dostavu ponuda za gradnju Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje je 24. svibnja. Nakon što je riješena još jedna žalba u postupku javne nabave za 295 milijuna kuna vrijedan projekt zbrinjavanja otpada na zadarskom području određen je sada već šesti rok za otvaranje ponuda, javlja HRT Radio Zadar.

Prvi rok za dostavu ponuda bio je kraj prosinca 2017. godine, no proces javne nabave oko izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje od početka prate problemi. Krivac za dva posljednja produljenja roka bila je poljska tvrtka Control process koja podnijela dvije žalbe. Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbacila je žalbu već dva puta te je postupak javne nabave nastavljen. Novi rok za dostavu ponuda je 24. svibnja 2018. do 12 sati. Ne bude li novih komplikacija, potpisivanje ugovora o izvođenju radova može se očekivati u mjesecu srpnju. 

Pored toga, kao najpovoljnija ponuda izvođača radova za izgradnju pretovarnih stanica na području Zadarske županije izabrana je ona tvrtke Lavčević (17,430 mil. kuna). Otpad će se u pretovarne stanice dovoziti relativno malim vozilima kojima se inače obavlja i sakupljanje otpada, a potom će se pretovarivati u veće kontejnere ili na veća vozila i voziti u Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Smisao pretovara je ostvarenje ušteda u troškovima prijevoza otpada i radnog vremena lokalnih sakupljača otpada.

Rok za žalbu je do 21. svibnja nakon čega bi se trebao potpisati ugovor o izgradnji 3 pretovarne stanice na području Zadarske županije, na području Gračaca, Biograda i Paga.

HRT Radio Zadar / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Započeli radovi na izgradnji pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu

Na pretovarnim stanicama obavljat će se pretovar miješanog komunalnog otpada, odvojeno sakupljenog komunalnog otpada namijenjenog za reciklažu te odvojeno sakupljenog biorazgradivog otpada iz vrtova i parkova namijenjenog za daljnju obradu ili zbrinjavanje na udaljenoj lokaciji CGO-a Biljane Donje, do koje će se navedeni otpad prevoziti vozilima većeg kapaciteta namijenjenim za daljinski transport

Otvorene ponude za projektiranje i izgradnju CGO Biljane Donje

Konačno su otvorene ponude na javni natječaj za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, a obje pristigle ponude značajno nadilaze procijenjenu vrijednost ovog projekta od 295 milijuna kuna. Istog dana potpisani su i ugovori za izgradnju i nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu.

Potpisivanje ugovora za izgradnju pretovarnih stanica u Biogradu, Gračacu i Pagu

Povodom potpisivanja ugovora za izgradnju i nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Gračacu i Pagu u sklopu Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, u ponedjeljak 4. lipnja 2018., u 15:30 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru organizira se konferencija za novinare.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER