Počinje jubilarno 10. izdanje najpoznatijeg turnira u odbojci na pijesku u regiji

„Masters Ičići Open 2023.“: Ove godina kvalitetna igra bit će nagrađena s ukupnim fondom od 4 000 eura

Završnica najpoznatijeg međunarodnog turnira u odbojci na pijesku u regiji „Masters Ičići Open 2023.“, održava se na plaži u Ičićima od 11. do 13. kolovoza 2023. u organizaciji Kluba odbojke na pijesku Opatija.

Klub odbojke na pijesku Opatija osnovan je 2014. godine te od tada okuplja sve veći broj ljubitelja ovog prvenstveno ljetnog sporta. Od postanka kluba treninzima se priključio prilično velik broj mladih, a neki od njih će prvi put u Ičičima zaigrati jedan veliki i „ozbiljan“ turnir. Također, KOP Opatija uključen je kao partner i u Erasmus projekt u sklopu kojeg je ovog ljeta održan i kamp za mlade do 18 godina s 32 sudionika.

Deseta uzastopna godina održavanja ovog turnira okupit će „pijeskašku kremu“, ali i mlade nade ovoga sporta.

U muškoj konkurenciji radi velikog broja prijava održale su se pretkvalifikacije u kojima su se četiri lokalne ekipe borile za dva mjesta u kvalifikacijama. Uspješniji su bili Celin/Elahin i Scheidt/Ercgović koji će kroz kvalifikacije pokušati izbori glavni turnir. U petak kreću kvalifikacije u muškom i ženskom dijelu turnira. Za prolazak u samu završnicu, odnosno među 12 najboljih, borit će se 10 ženskih i 16 muških parova. U glavni dio turnira četiri ekipe direktno su se plasirale putem FIVB bodova, a četiri uz pozivnicu organizatora, tako da je su u svakoj konkurenciji preostala još samo četiri mjesta.

Ovogodišnji favoriti, ujedno i nositelji turnira po FIVB bodovima su u muškoj konkurenciji su parovi Skorin/Zelenika, Tadej/Jakopin i Jurković/Deval – naši mladi reprezentativci. Dolazi i „kralj Ičića“ Danijel Pokeršnik koji ove godine opet igra s drugim partnerom, Josipom Pribanićem, a on je u formi života. Osvojili su Čakovec Open i Gorica Open gdje su se imali prilike igrati za Ičiće. Račune im mogu pomrsiti također mlade nade Repek/Vlačić ili možda domaće snage Smiljanić/Dukić te Pavičević/Babok.

U ženskoj konkurenciji s najvećim brojem FIVB bodova dolaze Slovenke Javornik/Marolt i Morgan/Maček, ali jedne od favoritkinja koje mogu iznenaditi su i naše aktualne prvakinje mlade reprezentativke Rašić/Terze. KOP Opatiju predstavljat će u glavnom dijelu turnira Volarić/Šahinović, a u kvalifikacijama će se boriti i Fundek/Rajković i Jorgić/Grčević.

  • © Klub odbojke na pijesku Opatija

Ove godina kvalitetna igra bit će nagrađena s ukupnim fondom od 4 000 eura.

U nedjelju 13. kolovoza 2023. finalne utakmice moći će se od 15 sati pratiti uživo i na Sportskoj televiziji uz voditelja Juru Ozmeca i službene komentatore Hrvatskog odbojkaškog saveza. Za treće mjesto žene će igrati u 15:00, a muškarci u 16:00 sati, nakon čega slijedi žensko finale u 17:00 i muško u 18:00 sati.

Na natjecanju neće nedostajati ni dobre zabave: u subotu od 21 sati počinje i „Player's party“ uz bend Dellboys i DJ Super Saiyan.

Podršku ovom događaju dali su Grad Opatija, Primorsko-goranska županija, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski olimpijski odbor, ACI marinas, TZ Ičići, TZ Opatija, TZ Kvarnera, ŽUC PGŽ, Ceste-Rijeka, Parkovi Opatija, Red bull, Jana, Dukat, Ergo stapels ltd., Shika, Eugenian bar, Caffe bar Sunset, Delmerion kozmetika i mnogi drugi.

VEZANE VIJESTI

Paris 2024: Čarobno okruženje za još čarobnije otvorenje Olimpijskih igara

Prvi put u povijesti Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, svečanost otvorenja neće se održati na stadionu, već u središtu grada domaćina - na ponovno čistoj rijeci čija bi kvaliteta vode trebala omogućiti kupanje, ali i održavanje pojedinih plivačkih natjecanja na Ljetnim olimpijskim igrama #Paris2024.

Grad Opatija organizira akcije prikupljanja otpada

Grad Opatija provodi akciju sakupljanja glomaznog komunalnog otpada, zelenog otpada te kartona i papira. Akcije sakupljanja provodit će se od veljače do svibnja 2019. godine i to subotom u vremenskom razdoblju od 9:00 sati do 16:00 sati,  kako bi se najvećem broju zaposlenih građana omogućilo sudjelovanje u organiziranoj akciji.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER