TZG Opatije ove subote svojim privatnim iznajmljivačima dijeli sadnice cvijeća

Opatijska rivijera je osim po prekrasnim parkovima poznata i po svojoj vrhunskoj gastronomiji koju novim promotivnim videom predstavlja kao vrhunsku umjetnost!

Podjela sadnica iznajmljivačima obiteljskog smještaja na području Turističke zajednice grada Opatije održat će se u subotu 23. travnja 2022. i to od 8:00 do 13:00 sati u rasadniku Opatija (Park Angiolina).

Turistička zajednica grada Opatije svim iznajmljivačima obiteljskog smještaja sa svog područja poklanja pet sadnica cvijeća. Svi iznajmljivači dužni su predočiti osobnu iskaznicu, a sadnice će se dijeliti 23. travnja 2022. od 8:00 do 13:00 sati u rasadniku Opatija (Park Angiolina).

Svi iznajmljivaći mole se da sadnice preuzmu u navedenom terminu budući da njihovo preuzimanje naknadno neće biti moguće.

Turistička zajednica grada Opatije je u srijedu predstavila i novi promotivni video Opatija Riviera - Gastronomy as Art kojim gastronomiju Opatijske rivijere predstavlja kao vrhunsku umjetnost. U dvije minute video materijala sažeti su svi razlozi zbog kojih je Opatijska rivijera 2019. godine proglašena najuspješnijom destinacijom kulture i gastronomije, ali i zbog kojih je i prije i nakon tog priznanja bila i ostala „meka“ za ljubitelje nenadmašnih kulinarskih iskustava, ističu u TZG Opatija.

„Opatijska rivijera odavno je jedna od vodećih hrvatskih gastronomskih destinacija, što potvrđuju recenzije najuglednijih svjetskih vodiča, nagrade i priznanja struke, ali i – što je najvažnije – komentari tisuća zadovoljnih gostiju koji svake godine posjećuju naše ekskluzivne restorane i autentične konobe. Uz jedinstvene prednosti lokalnog podneblja na kojem se povezuju utjecaji Mediterana i kontinenta, vrhunske namirnice koje uključuju plodove mora priobalnih mjesta okrenutih tradiciji ribarenja i plodove polja „gornjih krajeva“, naš kraj odlikuje se genijalnim „chefovima“ koji umješno spajaju lokalnu tradiciju i sastojke kao što su kvarnerski škamp, šparuge, lovranski marun i tartufi sa suvremenim kulinarskim trendovima. Novi promotivni video na atraktivan način povezao je sve ove „začine“ u ukusni „recept“ za nezaboravna iskustva namijenjena svakom nepcu te sjajno predstavio gastronomiju Opatijske rivijere", kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Ekovjesnik 

VEZANE VIJESTI

Zašto su u dva zadarska parka namjerno ostavljene nepokošene površine?

Javna ustanova Natura Jadera i komunalna tvrtka Nasadi d.o.o. Zadar provode aktivnost „Neka parkovi zazuje“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti oprašivača. U Perivoju Vladimira Nazora i Perivoju Vrulje namjerno su ostavljene manje nepokošene površine čime je osigurana cvatnja divljeg cvijeća potrebnog za prehranu raznolikih „zujalica“, vrijednih oprašivača.

Stoljetnoj piniji s opatijske Slatine udahnut novi život

U opatijskoj Osnovnoj školi „Rikard Katalinić Jeretov“ je povodom Dana planeta Zemlje, uz „Empatiju za Opatiju“, održana prezentacija projekta „Novi život stoljetne pinije“, izvijestili su iz Grada Opatije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER