Uoči nove školske godine u objekte opatijske osnovne škole uloženo 1,4 milijuna kuna

Radovi na školskim zgradama i igralištu izvodili su se tijekom ovogodišnjih ljetnih školskih praznika

Gradonačelnik Fernando Kirigin sa zamjenicom Kristinom Đukić i ravnateljicom opatijske Osnovne škole „Rikard Katlinić Jeretov“ Milanom Međimorec obišao je radove koji su se na školskim zgradama i igralištu izvodili tijekom ljetnih mjeseci, izvijestili su iz Grada Opatije.

Na školskom sportskom igralištu glavne školske zgrade, koje će biti otvoreno i za sve zainteresirane građane-rekreativce, radovi su pri kraju. Napravljena je zamjena asfaltnog zastora, u tijeku je postavljanje nove ograde povećane visine, postavljena je nova rasvjeta, a igralište će biti opremljeno atestiranom opremom za nogomet, košarku, mali rukomet i odbojku. Investicija je to Gradskog proračuna u iznosu od 450.000,00 kuna (bez PDV-a), a radove izvodi tvrtka LE-MIL iz Ozlja, izvijestili su iz Grada Opatije.

Završeni su i obimni radovi u interijeru Područne škole Veprinac: formirani su novi pregradni zidovi pa su tako dvije veće učionice pretvorene u manje učionice, zbornicu i blagovaonicu, prostor bivšeg vrtića u zgradi pretvoren je u skladišni prostor i u modernu informatičku učionicu, sanitarni čvorovi su potpuno obnovljeni za djecu i za zaposlenike škole, promijenjene su sve vodoinstalacije i odvodne cijevi, potpuno obnovljeni podovi, obojani svi zidovi. Iznos je investicije 378.000,00 kuna (bez PDV-a), a radove je izveo GIT Varaždin. Riječ je o investiciji Osnovne škole „Rikard Katlinić Jeretov“.

Na školskoj zgradi Područne škole Ičići sanirana je fasada s ulazom, napravljena hidroizolacija te su postavljene pločice na terasi i uređena kovana ograda, ulazno stubište je obnovljeno. Za to je iz Gradskog proračuna izdvojeno 291.000,00 kuna kuna (bez PDV-a). Radove u Ičićima izvela je tvrtka NB Argent Oprič.

„Nadstandard u osnovnoj školi koji već imamo u Opatiji ovim ćemo velikim investicijama učiniti još boljim. U planu nam je još sređivanje stražnjeg ulaza u PŠ Ičići za osnovnoškolce, dok bi prednji služio za potrebe Dječjeg vrtića. Posebno me raduje što su u PŠ Veprinac naši učenici i djelatnici napokon dobili primjerene i vrlo kvalitetene uvjete rada“, kazala je ravnateljica opatijske Osnovne škole „Rikard Katlinić Jeretov“ Milana Međimorec.

Grad Opatija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Livade i travnjaci Parka Helmuta Zilka važan su izvor bioraznolikosti i izuzetno vrijedna staništa pčela

Projekti planiranja urbanog razvoja u uskoj su vezi sa zaštitom vrsta jer su gradske zelene površine, parkovi i šume vrijedna staništa za biljke, životinje i ljude. Podizanje udjela zelenih površina i uklanjanje asfalta u urbanom okruženju uz sadnju raznolikog drveća i bilja pomaže u rješavanju problema gubitka bioraznolikosti, a pritom je važna i najmanja zelena površina koja potiče suživot ljudi s biljkama i životinjama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER