OŠ Ksavera Šandora Gjalskog sada je jedna od najsuvremenijih škola u Hrvatskoj

U Zagrebu otvorena još jedna obnovljena i dograđena osnovna škola koja je uz nove, suvremeno opremljene prostore dobila i igralište na krovu

Za učenike Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog nova školska godina započela je na najljepši način – nakon dvije godine nastavu ponovno pohađaju u svojoj školi – potpuno obnovljenoj, dograđenoj i suvremeno opremljenoj.

Prilikom svečanog otvorenja, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je kako je upravo najveće zadovoljstvo u radu gradonačelnika – otvoriti novu školu.

„Uz sve obavljene radove, ovo je zapravo nova škola. I to jedna od najsuvremenijih u državi“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević te dodao kako je riječ o investiciji od 100 milijuna kuna. „Svaka kuna se isplati jer ulaganje u obrazovanje nema cijene. Ulaganje u odgoj i obrazovanje nam je apsolutni prioritet.“

 

  • Foto: Grad Zagreb

Financijska sredstva osigurana su u proračunu Grada Zagreba. Kako je objasnio gradonačelnik, „ovaj projekt nije dio procesa obnove nakon potresa i ne mogu se povući sredstva iz Fonda solidarnosti, ali nastavno na razgovore Grada i Vlade RH, postoji mogućnost da će dio novca ipak retroaktivno biti povučen iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost jer je projekt potpuno u skladu s ciljevima NPOO-a u obrazovanju.“

 

  • Foto: Grad Zagreb

Zahvalu svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli završetku radova na školi uputio je ravnatelj OŠ K. Š. Gjalskog Mario Keča te zaključio kako su upravo učenici smisao i cilj ovog projekta. „Dobili su uvjete koje bi trebala imati svaka suvremena škola. Siguran sam da ćemo u ovu obnovljenu i rekonstruiranu zgradu udahnuti dušu“, rekao je Keča.

  • Foto: Grad Zagreb

Zahvaljujući dogradnji, djeca će konačno nastavu polaziti u jednoj smjeni

Škola je cjelovito obnovljena, rekonstruirana i nadograđena, što uključuje četiri učionice, kabinet nastavnika, zbornicu, knjižnicu i čitaonicu, dvodijelnu sportsku dvoranu s propisanim pratećim prostorima, svlačionicu, praonicu, spremište, komunikacije, kotlovnicu, ambulantu, WC te sanitarije za profesore, vanjske posjetitelje i učenike.

  • Igralište na krovu škole bit će dostupno cijeloj zajednici. / Foto: Grad Zagreb

Zgrada je protupotresno ojačana te energetski obnovljena, a ukupno je dograđeno gotovo 3.000 četvornih metara.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Nova školska godina u Zagrebu nije mogla početi bolje

Prvog dana nove školske godine, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda održali su konferenciju za medije povodom završetka radova na cjelovitoj obnovi škole stradale u zagrebačkom potresu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER