Nova školska godina u Zagrebu nije mogla početi bolje

Na prvi dan školske godine u cjelovito obnovljenu Osnovnu školu dr. Ivan Merz krenulo 380 učenika

Prvog dana nove školske godine, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda održali su konferenciju za medije povodom završetka radova na cjelovitoj obnovi škole stradale u zagrebačkom potresu.

Nakon otvaranja obnovljene Osnovne škole Miroslava Krleže krajem siječnja ove godine, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je svečano otvorio OŠ dr. Ivana Merza, još jednu nakon potresa cjelovito obnovljenu školu.

„Osnovna škola dr. Ivan Merz jedna je od najteže oštećenih škola u potresu koji je prije dvije i pol godine pogodio grad Zagreb i uz Osnovnu školu Miroslava Krleže, koju smo otvorili početkom godine, jedina je na kojoj je završena cjelovita obnova. Drago mi je da su se učenici vratili u svoju matičnu školu i da više neće morati pohađati nastavu u drugim školama“, kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

„U školu za koju možemo reći da je gotovo nova, jedna od najmodernije uređenih škola u Hrvatskoj te koja je ojačana i može izdržati jači potres od onoga koji nas je zadesio, uloženo je 60 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa polovicu sredstava ćemo povući iz Fonda solidarnosti, dio je već isplaćen i vraćen Gradu, a drugu polovicu nadam se da ćemo dobiti iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način sudjelovali u cjelovitoj obnovi, kao i školi i roditeljima i učenicima na strpljenju“, dodao je gradonačelnik Tomašević, te poželio svim učenicima sretan prvi dan škole i dobar uspjeh u novoj školskoj godini.

„Nakon dvije i pol godine 380 učenika u 19 razrednih odjeljenja vratilo se u našu obnovljenu školu i ovim putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali u obnovi, Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom, zamjeniku gradonačelnika Luki Korlaetu, Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, školskom odboru i vijeću roditelja na strpljenju kao i svim izvođačima radova“, istaknuo je ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda.

Kako je istaknuo ravnatelj Šperanda, škola je i energetski obnovljena, a školski prostori će se grijati i hladiti dizalicama topline zbog čega se očekuju velike uštede energije. Osim toga, u školskoj kuhinji su ugrađene nove moderne indukcijske ploče koje će omogućiti dodatne uštede i manje troškove režija.

Zagrebački učenici su se prvog dana nove školske godine vratili i u rekonstruirane, odnosno dograđene OŠ Ksavera Šandora Gjalskog i Hotelijersko-turističku školu, a na nastavu su krenuli i u novu OŠ Blato. Uz njih, učenici su se danas vratili i u cjelovito obnovljene OŠ Vugrovec-Kašina i Učenički dom A.B. Bušića.

Ukupno se u matične škole, nakon dvogodišnjeg izbivanja, u ponedjeljak 5. rujna vratilo čak 1.728 učenica i učenika, navode u zagrebačkoj gradskoj upravi, a kako je istaknuo gradonačelnik Tomašević, do kraja godine otvorit će se još dvije obnovljene škole.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Christophe Najdovski: „Ako može Pariz, može i Zagreb!“

Tijekom službenog posjeta Zagrebu, Christophe Najdovski je održao predavanje na temu „Bicikliranje i velika preobrazba javnog prostora u Parizu“. Uz predstavnike Grada Zagreba i udruge Sindikat biciklista, predavanju su prisustvovali i brojni građani kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse i velikim postignućima Grada Pariza u području održive urbane mobilnosti i ozelenjavanja grada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER