U Zagrebu otvorena i treća cjelovito obnovljena, ali i dograđena školska zgrada

Završena cjelovita obnova i nadogradnja područnog objekta OŠ Vugrovec-Kašina

U petak je obilježen završetak radova na cjelovitoj obnovi, rekonstrukciji i nadogradnji područnog objekta Osnovne škole Vugrovec-Kašina u Vugrovcu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zahvalio se svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta te je istaknuo kako je ovom obnovom, uz postojećih 11 učionica i pet kabineta, škola dobila devet novih učionica. Sa sadašnjih 20 učionica stvoreni su uvjeti za održavanje nastave u jednoj smjeni.

  • Gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet te djelatnici i učenici škole, prisustvovali su obilježavanju završetka radova na cjelovitoj obnovi, rekonstrukciji i nadogradnji postojećeg područnog objekta Osnovne škole Vugrovec-Kašina u Vugrovcu / Foto: Grad Zagreb

„Ova škola jedna je od 13 potresom najteže oštećenih škola koje se cjelovito obnavljaju i veseli me što su učenici iz Vugrovca, njih 314, zajedno sa 40-ak djelatnika, nakon što su dvije godine pohađali područne škole u Kašini, i to Prekvršje, Planinu Donju i Iver, u ponedjeljak novu nastavnu godinu započeli u obnovljenoj, statički ojačanoj, nadograđenoj, moderno opremljenoj i osuvremenjenoj zgradi“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Obnova OŠ Vugrovec-Kašina, kao i obnova drugih potresom oštećenih škola i vrtića u Zagrebu, sufinancira iz Fonda solidarnosti Europske unije. „Od 23,5 milijuna kuna, kolika je ukupna vrijednost radova i opremanja, iz Fonda solidarnosti se očekuje polovica tog iznosa“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

„Ne želimo se zaustaviti samo na obnovi škola koje su oštećene u potresu – radimo i na obnovi i nadogradnji drugih škola: Područne škole Blato, OŠ K.Š. Gjalskog, Hotelijersko-turističke škola, XII. gimnazije, OŠ Jure Kaštelana, OŠ Bukovac, PŠ Kupinečki Kraljevec i OŠ Ante Kovačića. Ovih devet škola financiramo iz gradskog proračuna, investicije su vrijedne pola milijarde kuna i tu se vide naši prioriteti – ulaganje u odgoj i obrazovanje zagrebačke djece naš je ključni prioritet“, kazao je gradonačelnik Tomašević.

„Zahvaljujemo gradonačelniku, njegovim suradnicima, predstavnicima lokalne vlasti, roditeljima, učenicima i svima koji su sudjelovali u obnovi i rekonstrukciji ovog objekta. U ovoj će školi naši mlađi naraštaji spoznavati svijet i osposobljavati se za suvremeni život“, rekao je ravnatelj OŠ Vugrovec-Kašina Vladimir Vuger te dodao kako je investicija u novi objekt zalog budućnosti za prigorski kraj te da su sada osigurani svi preduvjeti za suvremenu organizaciju odgoja i obrazovanja.

Osim što je zgrada konstrukcijski ojačana tako da može izdržati i potres jači od onih koji su pogodili Zagreb, jedna od najstarijih škola u Zagrebu je i energetski obnovljena što će omogućiti dodatne uštede energije.

Ukupna građevinska bruto površina nadograđenog dijela škole je 1.002,59 m2, dok je ukupna površine škole nakon zahvata 3.557,78 m2. 

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Christophe Najdovski: „Ako može Pariz, može i Zagreb!“

Tijekom službenog posjeta Zagrebu, Christophe Najdovski je održao predavanje na temu „Bicikliranje i velika preobrazba javnog prostora u Parizu“. Uz predstavnike Grada Zagreba i udruge Sindikat biciklista, predavanju su prisustvovali i brojni građani kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse i velikim postignućima Grada Pariza u području održive urbane mobilnosti i ozelenjavanja grada.

Nova školska godina u Zagrebu nije mogla početi bolje

Prvog dana nove školske godine, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda održali su konferenciju za medije povodom završetka radova na cjelovitoj obnovi škole stradale u zagrebačkom potresu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER