Priključite se akciji sadnje drveća u Križevcima

Za sudjelovanje u akciji potrebne su samo lopate, rukavice i dobra volja!

Grad Križevci poziva sve građan(k)e da se uključe u ovogodišnju akciju sadnje stabala koja će se održati sljedeće subote 26. studenog s početkom u 10 sati.

Akcija se organizira u Ulici Frana Gundruma i ispred gradskog stadiona (desno od ulaza), a građanke i građani Križevaca mogu sa sobom ponijeti lopate, rukavice i dobru volju.

Komunalno poduzeće Križevci osigurat će lopate svima onima koji ih nemaju, dok će se Grad Križevci pobrinuti za okrjepu. Osim ove lokacije, sadnja stabala, grmlja i cvijeća održat će se i u Magdinom vrtu i to istog dana s početkom u 11 sati u organizaciji Udruge Magda.

Akcije sadnje stabala se u Križevcima provode od 2018., a svi zainteresirani za više informacija mogu se obratiti na info@krizevci.hr ili na broj telefona 048 628 932. U slučaju lošeg vremena akcija sadnje će se odgoditi, a novi termin bit će objavljen naknadno.

  • U zajedničkoj akciji s građanima i građankama Križevaca, u subotu 13. studenog 2021. u Koruškoj ulici posađena su 44 nova stabla. Grad Križevci i Komunalno poduzeće Križevci akcije sadnje drveća organiziraju od 2018. godine i to s ciljem dodatnog ozelenjavanja grada i smanjenja emisija CO2. / Foto: Grad Križevci

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

S više parkova i zelenih površina ova metropola postaje pravi „vrtni grad“!

Prva žena na čelu francuske metropole već je u svom prvom mandatu pokrenula veliku zelenu preobrazbu grada sadnjom 20.000 stabala. Na tome se nije stalo jer je u Parizu od srpnja 2020. dodatno povećan broj njegovih zelenih stanovnika, a ukupno je tijekom prošle sezone sadnje (jesen-zima 2020.) posađeno 15.284 stabala. Ove sezone planira se sadnja više od 20.000 stabala.

U novom rimskom Parku Tevere Marconi u studenom će se posaditi 145 stabala

Glavni grad Italije bogatiji je za novi park s vježbalištem i dječjim igralištem, prostorom za pse, zelenim travnjacima i novim drvećem uz obalu rijeke Tiber. Park Tevere Marconi ima površinu od oko 3,5 hektara i nalazi se na desnoj obali rijeke kraj mosta Ponte Guglielmo Marconi.

ZAZELENI GRAD: Zagreb treba više zelenila, a manje betona

Aktivisti Greenpeacea danas su u suradnji s inicijativom 1POSTOZAGRAD zasadili drvored s 10 stabala medvjeđe lijeske (Corylus colurna) u Martićevoj ulici. Na sadnju je donesen i trometarski rekvizit drveća s porukom „TRI, ČETIRI, SADI!“ čime se Greenpeace uključio u Tjedan kolektivne sadnje stabala, ali i ukazao na važnost zelenih površina i drveća u našim gradovima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER