Udruga Zeleni inkubator organizira radionicu prepoznavanja meda

Radionice su namijenjene građanima, članovima udruge te mladima i nezaposlenima do 40 godina

Zeleni inkubator organizira besplatne radionice za studente i nezaposlene kojima se na praktičan način želi približiti organsko vrtlarstvo. U četvrtak 27. listopada održava se radionica pod nazivom „Med – raznobojna paleta mirisa i okusa“.

Radionica će se održati 27. listopada s početkom u 17 sati i to u prostoru udruge Zeleni inkubator u Medulićevoj ulici 6. Besplatna je za članove Zelenog inkubatora, volontere, studente i nezaposlene. Ostali trebaju platiti članarinu koja iznosi 100 kn. Ukoliko bude više prijava, prednost će imati studenti i pripadnici depriviligiranih skupina te volonteri Zelenog inkubatora.

Senzorska analiza meda omogućuje nam da razlikujemo njegovo botaničko podrijetlo te identificiramo i kvantificiramo njegove posebnosti. U ovoj radionici biti će prikazano desetak najpoznatijih vrsta meda s područja Hrvatske te će se polaznici moći upoznati s njihovim glavnim karakteristikama okusa, mirisa i boje te ih naučiti razlikovati.

Voditelj radonice je doc. dr. sc. Saša Prđun, znanstvenik s Agronomskog fakulteta koji se bavi analitikom meda, medonosnim biljem i biologijom pčela.

Više informacija i obrazac prijave dostupni su putem sljedeće poveznice.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Dario Juričan sa suradnicima predstavio novu zagrebačku udrugu Zeleni inkubator

Nova udruga osnovana je s ciljem poticanja održivog razvoja i novih tehnologija proizvodnje hrane, a bavit će se edukacijom građana i ekološkim uzgojem hrane u dijelu nekadašnjeg „Bandićevog vrta“ na zagrebačkoj Savici. Na prezentaciji je predstavljen i novi dugometražni filmski projekt „Pojesti“ koji se bavi suvremenim tehnologijama uzgoja hrane.

Radionica o štetnicima povrća i eko metodama suzbijanja

Zagrebačka udruga Zeleni inkubator je ove godine počela s provedbom projekta besplatnih radionica za mlade i nezaposlene kojima im se na praktičan način nastoji približiti organsko vrtlarstvo. Radionica o štetnicima povrća i eko metodama suzbijanja održat će se u četvrtak 30. lipnja u prostorima udruge.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER