„Jesen u vrtu“: Zeleni inkubator u rujnu organizira dvije nove radionice

Radionice su namijenjene građanima, članovima udruge te mladima i nezaposlenima do 40 godina

Zeleni inkubator je u Zagrebu ove godine počeo s organizacijom radionica kojima se građanima na praktičan način želi približiti organsko vrtlarstvo. Radionice su besplatne za studente i nezaposlene.

Radionice se održavaju u vrtu udruge Zeleni inkubator u Medulićevoj ulici 6, kao i u Gradskom vrtu Savica, a vodi ih Andreja Čoh, iskusna vrtlarica i voditeljica brojnih radionica, široj javnosti poznata po serijalu „Gradionica vrtova“.

Radionica Kompost u vrtu održat će se u subotu 17. rujna s početkom u 10 sati u Gradskom vrtu Savica. Kraj ljeta pravo je vrijeme za izradu komposta - organske materije bogate mikroorganizmima i nutrijentima, koji je ključan element u izgradnji vrta prema permakulturnim načelima. Polaznici će na radionici imati prilike proći kroz cijeli proces izrade komposta od pripreme materijala do slaganje kompostne hrpe. Također će dobiti recept za kompost te naučiti kako izračunati pravilan omjer dušika i ugljika (N:C) bez obzira koji je životinjski i biljni materijal na raspolaganju. Prima se do 15 polaznika, a prijave su moguće do 16. rujna.

Druga radionica, Priprema balkonskog vrta za zimu, održat će se u vrtu u Medulićevoj ulici 6 i to u petak 23. rujna s početkom u 17 sati. Dolaskom jeseni kreće priprema balkonskih biljaka za zimski period. Na radioici ćete saznati kako efikasno zaštiti biljke od niskih temperatura te kako se brinuti za njih tijekom zime. Dobra vijest za urbane vrtlarice i vrtlare je da se kroz sljedeća dva mjeseca na balkonu mogu uzgajati i jestive biljke o čemu će više saznati na radionici. Prima se do 10 polaznika, a prijave su moguće do 22. rujna.

Više informacija i obrazac prijave dostupni su putem sljedeće poveznice.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Radionica o štetnicima povrća i eko metodama suzbijanja

Zagrebačka udruga Zeleni inkubator je ove godine počela s provedbom projekta besplatnih radionica za mlade i nezaposlene kojima im se na praktičan način nastoji približiti organsko vrtlarstvo. Radionica o štetnicima povrća i eko metodama suzbijanja održat će se u četvrtak 30. lipnja u prostorima udruge.

Zeleni inkubator dijeli presadnice povodom Svjetskog dana sigurnosti hrane

Zagrebačka udruga Zeleni inkubator će povodom Svjetskog dana sigurnosti hrane (World Food Safety Day) u utorak 7. lipnja dijeliti presadnice rajčice, blitve i zelene salate. Podjela presadnica će se do isteka zaliha odvijati na adresi Medulićeva 6 (dvorište) od 11 do 13 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER