Radionica o štetnicima povrća i eko metodama suzbijanja

Zeleni inkubator organizira radionice za mlade i nezaposlene do 40 godine

Zagrebačka udruga Zeleni inkubator ove je godine počela s provedbom projekta besplatnih radionica za mlade i nezaposlene kojima im se na praktičan način nastoji približiti organsko vrtlarstvo. Radionica o štetnicima povrća i eko metodama suzbijanja održat će se u četvrtak 30. lipnja u prostorima udruge.

Nova besplatna radionica zagrebačke udruge Zeleni inkubator (plaća se samo članarina) održat će se u četvrtak 30. lipnja u prostoru udruge na adresi Medulićeva 6, s početkom u 17 sati.

Tema radionice su štetnici povrća i ekološke metode suzbijanja, a sudionicima će se predstaviti najčešći štetni organizmi koji se pojavljuju tijekom uzgoja povrća i metode zaštite. Primjerice, bit će riječi o ekološkim metodama suzbijanja štetnika poput korištenja žutih ljepljivih ploča, lovnih posuda, feromonskih mamaca, zaštitnih mreža ili ekološki povoljnih sredstava za zaštitu bilja. Predavačice su izv. prof. dr. sc. Darija Lemić i izv. prof. dr. sc. Ivana Pajač Živković s Odsjeka za fitomedicinu Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prijave za sudjelovanje na radionici primaju se do kraja 29. lipnja, a više informacija potražite ovdje.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zeleni inkubator dijeli presadnice povodom Svjetskog dana sigurnosti hrane

Zagrebačka udruga Zeleni inkubator će povodom Svjetskog dana sigurnosti hrane (World Food Safety Day) u utorak 7. lipnja dijeliti presadnice rajčice, blitve i zelene salate. Podjela presadnica će se do isteka zaliha odvijati na adresi Medulićeva 6 (dvorište) od 11 do 13 sati.

Dario Juričan sa suradnicima predstavio novu zagrebačku udrugu Zeleni inkubator

Nova udruga osnovana je s ciljem poticanja održivog razvoja i novih tehnologija proizvodnje hrane, a bavit će se edukacijom građana i ekološkim uzgojem hrane u dijelu nekadašnjeg „Bandićevog vrta“ na zagrebačkoj Savici. Na prezentaciji je predstavljen i novi dugometražni filmski projekt „Pojesti“ koji se bavi suvremenim tehnologijama uzgoja hrane.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER