Održano šesto izdanje „Sportskog lica Platka“

Nestabilno vrijeme nije omelo održavanje šestog izdanja „Sportskog lica Platka“, kao ni odličnu atmosferu na i izvan terena

Šesto izdanje „Sportskog lica Platka“ nije uspjela zaustavila ni kiša koja je nakon jutarnjeg sunca padala nekoliko puta tijekom dana. Mali nogomet, odbojka na pijesku, boćanje, košarka za mlađe uzraste i košarka u kolicima pokazale su svoje najbolje lice u svim vremenskim uvjetima i dokazali da na Platku svi igraju sa srcem.

Košarka za seniore ipak će dobiti novi termin jer se turnir zbog skliskog terena i nepovoljnih uvjeta za sigurnost natjecatelja nije mogao održati. Osim sportskih natjecanja, pojedinci su se okušali u disc golfu pod stručnim vodstvom Disc golf kluba Eagle.

Novitet šestog izdanja „Sportskog lica Platka“ bio je dječji košarkaši turnir koji je okupio sedam ekipa. Smijeh i borbenost bili su zaštitni znak novopostavljenog terena, a nakon malih košarkaša zasjali su sportaši s invaliditetom. Osim domaćina iz Kostrene, na turniru košarke u kolicima okušali su se i natjecatelji iz Varaždina i Šibenika. Odbojkaški teren je ponovno okupio najveći broj ekipa, a finalisti su se za zlato borili po kiši i pokazali visoku kvalitetu igre.

Kvalitetom najbolji malonogometni turnir do sada održan je bez pauze unatoč povremenim pljuskovima, u skupinama se borilo za prolaz do zadnjih utakmica, a užarena atmosfera rastjerala je oblake u finalu. Boćarski turnir je posljednji završio, nakon dugotrajne borbe izjednačenih ekipa u mješovitoj konkurenciji.

Prvi put dio programa posvećen je i akciji planinarskih društava i HPS-a pod nazivom „Pruži mi ruku“, koja je održana s ciljem pružanja ugodnog i sigurnog boravka u planini svim kategorijama osoba s invaliditetom.

Društvo sportske rekreacije Kvarner uz veliku pomoć voditelja sportova, volontera, igrača i sudaca uspjelo je na jedan dan Platak pretvoriti u pravo multidisciplinarno borilište s ogromnom pozitivnom energijom. „Sportsko lice Platka“ nije rezervirano samo za mlade i studente, već i za obitelji i umirovljenike. Osim unikatnih medalja s ugraviranim puhom kao maskotom Platka, najuspješnije ekipe nagrađene su i nagradama koje su osigurali Ožujsko Pivo, HIDRA funkcionalna pića, DARNA - Liquor Factory of Rovinj, Vina Deklić, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Red Bull.

INA d.d. i JGL d.d. podržavaju projekt i time doprinose razvoju lokalnog sporta, dok se zahvaljujući suradnji sa Studentskim sportskim društvom Nautilus uz pomoć Studentskog centra Rijeka, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, i UniSport RI studentima Sveučilišta u Rijeci omogućuje sudjelovanje bez naknade.

Iduće nedjelje program se nastavlja s „Vertikalnim licem Platka“ koje će ugostiti trail trkače i XCO bicikliste. Prijave su još uvijek otvorene, a sve detalje možete pratiti na stranicama Sva lica Platka i Facebooku.

­­­­­­­­­­­­­­­­­Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Paris 2024: Čarobno okruženje za još čarobnije otvorenje Olimpijskih igara

Prvi put u povijesti Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, svečanost otvorenja neće se održati na stadionu, već u središtu grada domaćina - na ponovno čistoj rijeci čija bi kvaliteta vode trebala omogućiti kupanje, ali i održavanje pojedinih plivačkih natjecanja na Ljetnim olimpijskim igrama #Paris2024.

Platak ponovo osvojio srca trkača i biciklista

Do sada najveći broj natjecatelja i natjecateljica, njih gotovo tri stotine, okupio se u jutarnjim satima na livadi ispred Velikog doma i krenuo u osvajanje zanimljivijih staza i puteva u okolici Platka.

Trkači i biciklisti ove nedjelje osvajaju Platak

U nedjelju 28. kolovoza 2022. Platak nudi pravu trkačko-biciklistička poslasticu, a organizatori su pripremaju tri trail staze različitih dužina i zahtjevnosti te jednu biciklističku utrku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER