Trkači i biciklisti ove nedjelje osvajaju Platak

Petu godinu zaredom ljubitelji brdskog trčanja i biciklizma pokušat će osvojiti Vertikalno lice Platka

U nedjelju 28. kolovoza 2022. Platak nudi pravu trkačko-biciklistička poslasticu, a organizatori su pripremaju tri trail staze različitih dužina i zahtjevnosti te jednu biciklističku utrku.

Osim zanimljivih i dinamičnih staza, natjecatelje zasigurno privlači i bogati startni paket koji osim chip timinga, same organizacije utrke, dežurstva HGSS-a i super fotki, uključuje i majicu te lončić utrke, pero® zero refill za tuširanje, HIDRA ISO, 4energy gel, Red bull, poklon JGL-a, naravno okrjepu na stazi i topli obrok u Velikom domu Platak te i medalje za sve finišere po završetku natjecanja. Novost na okrjepi su i Raw slastice by Anna.

Start i cilj svih utrka je na prekrasnoj livadi ispod Velikog doma, ali svi se upućuju da parkiraju na parkingu RSRTC Platak te prošeću do starta.

 

Kakve staze možete očekivati ove godine?

Za početnike i one koji su ljubitelji trčanja po „ravnijem“ terenu tu je Laganini 9ka. Staza je kombinacija krosa i traila te je nakon početnog uspona, ostatak nizbrdica i ravnica. Organizatori ističu da je staza relativno jednostavna, jako trčljiva, s dva prelaska ceste,  puno šireg makadama i ponešto fora singlića. Usponi nisu prezahtjevni, a natjecatelji mogu uživati u promjeni ambijenta i dinamici terena.

Za one koji su spremni za duže i zahtjevnije terene odabir će pasti na Taman 17ku. Početak i kraj staze isti su kao za 9km, ali ova staza sudionike vode preko Malog Platka i Rimske ceste do Lazca i Guslice. Natjecatelji će proći puteve kroz guste šume do travnatih visoravni i do cilja stići preko predivne livade.

Za one u dobroj formi ove godine ponavlja se staza AdrenalINA koja ima 29km i više od 1600m uspona te je INDEX RACE u  UTMB World Series (Qualifier 20K) i nosi 2 ITRA boda. Staza ima puno „trčljivih“ dijelova, zahtjeva promjenu ritma i tempa. AdrenalINA će za nekoga biti jači trening, a nekome priprema za neku težu, dužu utrku ili pak test osobnih mogućnosti. Detaljan opis staze koja će vas nagraditi prekrasnim pogledima dostupan je putem sljedeće poveznice.

Bicikliste i ove godine čeka kružni format utrke s ponešto izmijenjenom stazom u odnosu na prošlu godinu. Radi atraktivnosti te radova za novoj žičari, krug ove godine ima tri kilometra s 80 m uspona. Muškarci će voziti šest krugova čistog užitka dok će ženska konkurencija uživati jedan krug manje. Na stazi se u  kratkim intervalima izmjenjuju različite podloge kroz uspone i silaske. Staza nije pretjerano zahtjevna, ali isto tako nije ni lagana te iziskuje solidnu fizičku i tehničku pripremljenost. Osim nužnosti izmjena, njima se željelo podignuti kvalitetu staze.

Na Platku je uvijek zagarantirana super atmosfera i druženje nakon utrke. Svi posjetitelji moći će odmoriti u lounge zoni ili hemuku među krošnjama. Također, uvijek je dobrodošla cijela obitelj jer RSRTC Platak nudi sadržaje i za najmlađe. Ove godine u suradnji s Adventure Grobnikom u ponudi će na dan utrke biti i najam quada kojim će se posjetitelji Platka moći provozati atraktivnim šumskim putevima.

Primamljive nagrade

Organizatori su se u suradnji s partnerima pobrinuli da pobjednici trail utrka dobiju iznos od čak 1.000,00 kn na INA loyalty kartici dok će pobjednici biciklističke utrke isti iznos dobiti na KEINDL poklon bon kartici. Drugo mjesto osvaja poklon bon Ekolife trgovine, odnosno popust u Iglu šport Rijeka dućanu. Ostale nagrade osigurali su Dogma socks, JGL d.d., Pero bio, Natural Wealth, Zagrebačka pivovara, Redbull, Erste banka te organizatori.

Organizacija ovog događaja zahtjeva veliki broj volontera bez kojih utrke ne bi bile moguće te se Društvo sportske rekreacije Kvarner i SSD Nautilus svima zahvaljuju na odazivu i pomoći. U suradnji sa SSD Nautilus putem sufinanciranja projekata Studentskog centar i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, svim studentima UNIRI, omogućeno je besplatno sudjelovanje. Projekt ove godine podržavaju i INA d.d., te JGL d.d., Primorsko-goranska županije, Općina Čavle i TZ Kvarnera.

Sad se još samo trebate prijaviti na željenu utrku i to putem stotinka.hr, a sve detalje o Vertikalnom licu Platka možete pratiti na Vertikalno lice Platka 2022.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Paris 2024: Čarobno okruženje za još čarobnije otvorenje Olimpijskih igara

Prvi put u povijesti Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, svečanost otvorenja neće se održati na stadionu, već u središtu grada domaćina - na ponovno čistoj rijeci čija bi kvaliteta vode trebala omogućiti kupanje, ali i održavanje pojedinih plivačkih natjecanja na Ljetnim olimpijskim igrama #Paris2024.

Platak ponovo osvojio srca trkača i biciklista

Do sada najveći broj natjecatelja i natjecateljica, njih gotovo tri stotine, okupio se u jutarnjim satima na livadi ispred Velikog doma i krenuo u osvajanje zanimljivijih staza i puteva u okolici Platka.

Održano šesto izdanje „Sportskog lica Platka“

Šesto izdanje „Sportskog lica Platka“ nije uspjela zaustavila ni kiša koja je nakon jutarnjeg sunca padala nekoliko puta tijekom dana. Mali nogomet, odbojka na pijesku, boćanje, košarka za mlađe uzraste i košarka u kolicima pokazale su svoje najbolje lice u svim vremenskim uvjetima i dokazali da na Platku svi igraju sa srcem.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER