Ove subote održava se šesto izdanje „Sportskog lica Platka“

Već šestu godinu zaredom, prva subota nakon Vele Gospe rezervirana je za ljubitelje košarke, nogometa, odbojke i boćanja na Platku

U subotu, 20. kolovoza 2022. sportske ekipe zavladat će Platkom i odmjeriti snage u malom nogometu, košarci 3v3, odbojci na pijesku u mješovitoj konkurenciji i boćanju

Za one koji nisu natjecateljskog duha, u ponudi je radionica disc golfa u suradnji s Disc golf klubom Eagle. Radi se o zanimljivom sportu koji mogu isprobati svi, neovisno o dobi i fizičkoj spremi. Cilj igre je ubaciti diskove koji izgledaju kao „frizbiji“ u koševe postavljene u šumi. Zagarantirana zabava za cijelu obitelj i prijatelje, a sudjelovanje je besplatno.

Novost na Platku je nedavno postavljena sportska podloga za košarku na kojoj će se po prvi puta ovom prilikom odigrati turnir. Svečano otvaranje „Laganini košarke 3v3“ pripast će najmlađim košarkašima u „dječjem turniru“ nakon čega na red dolaze seniori i rekreativci. Ova podloga pogodna je i za košarku u kolicima jer ne oštećuje gume pa će zatvaranje košarkaškog programa pripasti turniru košarke u kolicima u organizaciji Košarkaškog kluba za osobe s invaliditetom „Kostrena“.

Za odbojkaški turnir se uvijek traži mjesto više pa tako i ove godine. Prijave su zatvorene s 12 prijavljenih ekipa te za sve dodatno zainteresirane postoji lista čekanja u slučaju odustajanja neke od prijavljenih ekipa. U vrijeme ljetnih vrućina, možemo zaključiti da svi uživaju igrajući pod krošnjama na 1111 m nadmorske visine.

Prošle godine 11 ekipa borilo se za malonogometni trofej Platka. Jesu li ekipe ostale u istim sastavima ili su se pomiješale te hoće li doći novi izazivači, saznat će se ove subote! Još uvijek je preostalo nekoliko mjesta do punog ždrijeba pa stoga požurite s prijavom.

Boćarski turnir nema dobnu granicu te su sve muško-ženske kombinacije moguće za prijavu ekipe kako bi bilo što zanimljivije. Pozovite susjede, prijatelje i „ljute protivnike“ i na jedan dan plažu zamijenite jogom na Platku.

Na Platak se svi rado vraćaju jer osim kvalitetne igre uvijek zagarantirana i odlična atmosfera, a možete povesti cijelu obitelj. Dok roditelji igraju turnire, klinci se mogu zabavljati na dječjim igralištima, trampolinu, autićima, tubingu, a kasnije svi zajedno družiti uz roštilj.

Svim sudionicima osigurana je okrijepa, voda, Red bull, Hidra ISO, ručak u Velikom domu i majice organizatora.

Ove godine izrađene su nove unikatne drvene medalje koje je dizajnirao Jurica Dolić, a izradio Planinarski trofej. Sve medalje imaju ugraviranog puha Platko, maskote Platka, i to s loptom sporta kojem medalje pripadaju.

Za najuspješnije neće izostati ni nagrade koje su osigurali brojni sponzori te sami organizatori Društvo sportske rekreacije Kvarner.

Svi koji žele doći na bilo koji se još uvijek žele priključiti nekom turniru trebaju ispuniti prijavnicu na web stranici te pričekati da ih voditelji kontaktiraju. Za studente Sveučilišta u Rijeci sudjelovanja na svima aktivnostima su besplatna što je omogućeno suradnjom sa SSD Nautilus putem financiranja studentskih projekata od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka.

Cijeli projekt je dio Festivala sportske rekreacije Primorsko-goranske županije te se održava uz podršku i pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije, Općine Čavle, Turističke zajednice Kvarnera te INA d.d. i JGL d.d.

Vikend poslije, točnije u nedjelju 28. kolovoza, Vertikalno lice Platka će ugostiti trail trkače i XCO bicikliste koji će pokušati pokoriti najdraže brdo uživanja! Prijave su još uvijek moguće na stotinka.hr.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Torpedo Runnersi organizirali prvu kros utrku Fiumanka Eco Run

Na startu prvog izdanja kros utrke Fiumanka Eco Run u nedjelju 16. lipnja 2024. u Parku lovora, preko puta Dječje bolnice Kantrida, bilo je stotinu trkača iz Rijeke i okolice. Riječ je o prvom izdanju ove 10 km duge utrke održane pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i uz podršku Saveza sportske rekreacije Sport za sve i Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo iz Opatije.

Održano šesto izdanje „Sportskog lica Platka“

Šesto izdanje „Sportskog lica Platka“ nije uspjela zaustavila ni kiša koja je nakon jutarnjeg sunca padala nekoliko puta tijekom dana. Mali nogomet, odbojka na pijesku, boćanje, košarka za mlađe uzraste i košarka u kolicima pokazale su svoje najbolje lice u svim vremenskim uvjetima i dokazali da na Platku svi igraju sa srcem.

Platak ponovo osvojio srca trkača i biciklista

Do sada najveći broj natjecatelja i natjecateljica, njih gotovo tri stotine, okupio se u jutarnjim satima na livadi ispred Velikog doma i krenuo u osvajanje zanimljivijih staza i puteva u okolici Platka.

Trkači i biciklisti ove nedjelje osvajaju Platak

U nedjelju 28. kolovoza 2022. Platak nudi pravu trkačko-biciklistička poslasticu, a organizatori su pripremaju tri trail staze različitih dužina i zahtjevnosti te jednu biciklističku utrku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER