Objavljen drugi Natječaj za provedbu operacije Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 20. rujna do 29. listopada 2021. godine

Svrha Natječaja je dodjela potpore za uspostavu, rad i razvoj kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugi Natječaj za provedbu Podmjere 16.4. „Potpora za horizontalnu i vertikalnu suradnju sudionika u opskrbnom lancu za uspostavljanje i razvoj kratkih opskrbnih lanaca i lokalnih tržišta te za promicanje aktivnosti u lokalnom kontekstu u vezi s razvojem kratkih opskrbnih lanaca i lokalnih tržišta“ – provedba tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za uspostavu, rad i razvoj kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta, a prihvatljivi korisnici su operativne skupine. Partneri operativne skupine mogu biti:

  • fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 do 100.000 eura,
  • proizvođačke organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru i
  • fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima povezanim s uspostavom, radom i razvojem kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta, a koje nisu veletrgovci ili trgovački lanci.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 15 milijuna kuna, a intenzitet potpore je 100 %. Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 10.000 eura, a najviša iznosi 100.000 eura. 

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 20. rujna 2021. godine od 12:00 sati do 29. listopada 2021. godine do 12:00 sati.

Više informacija i potrebnu dokumentaciju potražite na sljedećoj poveznici.

  • APPRRR / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Travnate površine Arheološkog parka Pompeji odnedavno održava stado ovaca

Arheološki park Pompeji svoju budućnost vidi u razvoju ekološke poljoprivrede, a u tome je svoju važnu ulogu dobilo i stado od 150 ovaca. Zadaća ovih prirodnih „kosilica“ je održavanje zelenih površina u golemom dijelu Parka u kojem se još ne provode arheološka iskopavanja.

Prijavite se na natječaj za Nagrade EU-a za ekološku proizvodnju

Ove će se godine Nagrade EU-a za ekološku proizvodnju dodijeliti treći put. Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) potiče poduzeća da se prijave za tu prestižnu nagradu i iskoriste sve veći interes koji širom Europe vlada za organski uzgoj i poljoprivredu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER