Otvorene prijave za Zelenu medalju – nagradu za najboljeg ekoproizvođača

Prilika koja se ne propušta

Na natječaj se mogu prijaviti svi proizvodi s ekocertifikatom, a najbolji osvaja plasman na policama Kauflanda i promocijsku kampanju na 24sata u iznosu od 15.000 eura

Ekološka i lokalna proizvodnja iz dana u dan postaju sve važnije, a poticanje domaćih poljoprivrednika i proizvođača u interesu je svih nas.  Zato već drugu godinu zaredom 24sata, u partnerskoj suradnji s Kauflandom, organiziraju nagradni natječaj Zelena medalja - izbor najboljeg svježeg ili prerađenog, prehrambenog ili neprehrambenog ekoproizvoda.

Projektom Zelena medalja želi se pružiti prilika našim poljoprivrednicima, ratarima, voćarima, pčelarima, stočarima, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zapravo svima onima koji se bave proizvodnjom hrane i pića, kozmetike i drugih neprehrambenih proizvoda na ekološki prihvatljiv način, da se probiju na domaćem, poprilično kompetentnom i zagušenom tržištu te da u konačnici pronađu svoje kupce.

Na natječaj se mogu prijaviti proizvodi koji imaju ekocertifikat, a najbolji proizvod osvaja vrijednu nagradu: mjesto u bioasortimanu Kauflanda (ulazak minimalno jednog proizvoda dobitnika na police Kauflanda, u trajanju od 12 mjeseci, ovisno pobjednikovim kapacitetima proizvodnje) te promocijsku kampanju u izdanjima 24sata u iznosu 15.000 eura bruto medijske vrijednosti. Moguće je prijaviti više proizvoda, a nakon završetka prijava stručni će žiri odabrati deset finalista koji će se potom predstaviti u web i print izdanjima 24sata. Finale projekta održat će se u lipnju kad će biti proglašen dobitnik natječaja te održano svečano uručenje nagrade.

Pozivaju se svi ekološki proizvođači da prijave svoje proizvode i sudjeluju u ovom natječaju kako bi se podignula svijest o važnosti ekoproizvoda i ovog načina proizvodnje. Prijave se podnose putem obrasca na službenoj stranici projekta zelenamedalja.24sata.hr i traju do 24. travnja 2023. godine.

VEZANE VIJESTI

Arheologija, socijalna poljoprivreda i ugostiteljstvo: zajedništvo iz kojeg nitko nije isključen

Prezentacija najnovijih otkrića u Arheološkom parku Pompeji poslužila je kao povod za službeno otvaranje restorana Chora Pompei, smještenog u zgradi Casina dell’Aquila iz 19. stoljeća. Bila je to ujedno i prilika za degustaciju proizvoda Arheološkog parka Pompeji u čijem uzgoju posljednjih godina sudjeluju mladi štićenici socijalne zadruge „Il Tulipano“.

Zašto biste med trebali kupovati kod lokalnih proizvođača?

Kao što sadnja autohtonog bilja pozitivno utječe na okoliš, tako postoji i nekoliko osnovnih razloga zašto bi bilo dobro kupovati proizvode lokalnih proizvođača. Osim na okoliš, kupnja proizvoda lokalnih proizvođača ima pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu, kvalitetu proizvoda, očuvanje tradicije i dostupnost svježih proizvoda.

HSEP: „Bez poljoprivrednika nema ni hrane!“

Poruka je to poljoprivrednih proizvođača koji ovih dana prosvjeduju diljem Europe. Dok Europa teži održivoj i ekološkoj poljoprivredi, u Hrvatskoj su ambicije, čini se, značajno manje. Nakon dugog niza godina, trendovi u ekološkoj proizvodnji pokazuju stagnaciju i lagani pad, ističe Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača (HSEP).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER