Rijeka: U četvrtak se otvara 5. Festival Tobogan

Festival se održava pod geslom „aktivne ferije za djecu“

Peto izdanje Festivala Tobogan počinje u četvrtak 24. lipnja i to svečanim otvorenjem ispred Dječje kuće smještene u kvartu kulture Benčić

Festival Tobogan je jedinstvena riječka manifestacija nastala u sklopu programskog pravca Dječja kuća projekta Europske prijestolnice kulture. Pod geslom „aktivne ferije za djecu“ ove se godine održava po peti put, i to od 24. lipnja do 7. srpnja, naravno uz poštivanje svih mjera sprječavanja širenja bolesti COVID-19.

Ovogodišnji Tobogan publici nudi bogat program od preko 40 događanja s 22 radionice, 6 vođenih šetnji (gradom, Šumom Striborovom i Dječjom kućom), gaming turnirom, druženjem s youtuberom, 3 pričaonice, 2 larpa (live action role play), brojnim predstavama i projekcijama, piknikom te mnogim drugim sadržajima namijenjenim djeci.

Organizatori ovogodišnjeg Tobogana su gradske ustanove u kulturi Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, inače programski partneri u razvoju Dječje kuće.

Nakon službenog otvorenja Tobogana, u 20 sati, održat će se „Maštovita priča na gradilištu“, interaktivna pričaonica pod vodstvom Dijane Zorić, diplomirane povjesničarke umjetnosti i profesorice talijanskog jezika i književnosti te stručnjakinje za storytelling – vještinu pričanja priča.

Cjeloviti program Festivala možete pronaći ovdje.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Stručnjaci upozoravaju na sve veći broj djece i mladih koji piju zaslađena pića

Nova analiza prehrambenih navika djece i adolescenata iz 185 zemalja svijeta otkrila je da su 2018. mladi u prosjeku konzumirali gotovo 23 posto više zaslađenih pića u  odnosu na 1990. godinu. „Naša otkrića trebala bi izazvati uzbunu u gotovo svakoj naciji u svijetu“, ističu istraživači sa Sveučilišta Tufts u Bostonu.

Otvorena Dječja kuća u Rijeci

Treća zgrada u novom riječkom kvartu kulture je najposebnija, najvedrija i najšarenija te predstavlja jednu od najljepših priča u projektu Europske prijestolnice kulture u Rijeci. Riječ je o Dječjoj kući, kulturnom centru namijenjenom djeci, kakav u Hrvatskoj do sad nije postojao, a ne postoji ni u bližim okolnim zemljama.

Rijeka: Obilazak gradilišta Dječje kuće

U ponedjeljak, 13. siječnja s početkom u 11 sati, održat će se obilazak gradilišta Dječje kuće koja se u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture gradi u bivšem industrijskom kompleksu Benčić.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER