U ponedjeljak se otvara Festival znanosti Rijeka 2024.

Festival znanosti Rijeka 2024. održava se od 22. do 27. travnja 2024. godine

Otvaranje 22. Festivala znanosti Rijeka 2024. održat će se u ponedjeljak 22. travnja u Dječjoj kući u Art kvartu, s početkom u 11 sati.

Festival znanosti je nacionalna manifestacija koja za cilj ima popularizaciju znanosti, odnosno informiranje javnosti o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšanje javne percepcije znanstvenika te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Glavna tema ovogodišnjeg izdanja Festivala je „Inteligencija“.

Otvaranju Festivala prisustvovat će gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Gordan Jelenić, predsjednica organizacijskog odbora Festivala znanosti prof. dr. sc. Vedrana Mikulić Crnković, ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Rijeka Željka Modrić Surina i ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković.

Festival znanosti Rijeka 2024. održava se u Rijeci od 22. do 27. travnja 2024. godine, a bogat program s više od stotinu događanja na preko 30 lokacija namijenjen je svim dobnim skupinama.

Osim u Rijeci, Festival se održava u dvadesetak gradova diljem Hrvatske.

Festival znanosti Rijeka 2024. održava se u organizaciji Centra za popularizaciju i promociju znanosti Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Rijeci i Udruge Zlatni rez te uz suorganizatore Prirodoslovni muzej Rijeka, Gradsku knjižnicu Rijeka, Udrugu za razvoj visokoga školstva Universitas, Zakladu Sveučilišta u Rijeci te pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

 

VEZANE VIJESTI

Nova Gradska knjižnica Rijeka otvara se 21. prosinca

Prva prava zgrada Gradske knjižnice Rijeka, koja s Dječjom kućom čini jedinstvenu cjelinu, prostire se na 5 000 četvornih metara. Na četiri kata nudit će bogate sadržaje poput odjela za mlade, katove za književnost, znanost i publicistiku te stvaralačke prostore.

Rijeka: Zimska priča poziva na tjedan dana druženja u Benčiću

Novi riječki kvart kulture Benčić svakim je danom sve življi zahvaljujući obnovljenim i novoizgrađenim zgradama Muzeja grada Rijeke, Dječje kuće i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) te programima koji se u njima svakodnevno odvijaju.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER