U Belišću raspisan natječaj za dodjelu „Gradskih vrtova“

Javni poziv o iskazivanju interesa za dodjelu „Gradskih vrtova“

Grad Belišće i ove godine nastavlja s projektom „Gradski vrtovi“, kojim se građanima/kama na besplatno korištenje ustupaju parcele u vlasništvu grada.

Raspisan je Javni poziv za dodjelu „Gradskih vrtova“ na zemljištu u vlasništvu Grada Belišća (k.o. Belišće k.č.br. 1232) u Ulici Petra Zrinskog/Ulici Andrije Hebranga, a prijave se mogu dostavljati do 22. listopada 2020. godine.

Na raspolaganju su parcele koje će se građanima dodijeliti na korištenje tijekom godine dana i to bez ikakve naknade, a na kojima mogu uzgajati povrće, cvijeće te ljekovito i drugo bilje, po svom izboru. Međutim, korisnici su dužni obrađivati vrt primjenjujući isključivo načela organskog/ekološkog/biološkog vrtlarenja pa je izričito zabranjeno korištenje sintetskih gnojiva te kemijskih pripravaka za suzbijanje korova, štetnika i slično.

Pisanu prijavu na Javni poziv mogu podnijeti fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište, odnosno sjedište na području grada Belišća, kao i dosadašnji korisnici „Gradskih vrtova“. Prijave se podnose Komisiji za dodjelu Gradskih vrtova i to osobno u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Belišća ili poštom na adresu Vijenac dr. Franje Tuđmana 1, 31551 Belišće.

Obrazac prijave može se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Belišća te na mrežnoj stranici Grada.

Grad Belišće / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Grad Umag pokrenuo projekt „Umaški gradski vrtovi“

Uslijed krize uzrokovane koronavirusom, Grad Umag odlučio je pokrenuti projekt davanja u zakup gradskih vrtova čime će se poboljšati kvaliteta života građana Umaga u socijalnom, zdravstvenom, ekonomskom, ali i ekološkom smislu.

Mali plac na novim lokacijama u centru grada i Novom Zagrebu

Nakon brojnih ljetnih izdanja na otvorenom, jedinstvena mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda malih proizvođača – Mali plac, seli na dvije nove lokacije. Tjedna nabavka domaćih namirnica odsad će se moći obaviti u strogom centru grada, ali i Novom Zagrebu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER