U Belišću otvoren Sportski trg

Izvedeni su radovi na hortikulturnom uređenju, postavljene su klupe za sjedenje, a trg sada raspolaže podnom fontanom i novom javnom rasvjetom

Prigodnom svečanošću službeno je otvoren novoizgrađeni Sportski trg kod gradskog bazena u Belišću

Svečanosti su prisustvovali zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, potpredsjednici i članovi Gradskog vijeća, predstavnici projektanata, izvođača radova, nadzora, gradskih tvrtki i ustanova te društvenog života grada Belišća.

Sportski trg službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković koja je u svome obraćanju izrazila zadovoljstvo realizacijom ovog projekta ujedno zahvalivši svima koji su sudjelovali u njemu. Naglasila je kako je izgradnjom trga nakon gotovo 40 godina uređen prostor ispred gradskog bazena kao i pročelje same zgrade.

“Zahvaljujem svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u osmišljavanju, u stvaranju ideje, u uređenju Sportskog trga. Ovo je još jedan javni prostor koji Grad Belišće uređuje za svoje sugrađane i goste te želim da zajedno u suradnji sa svima vama i nastavimo ovim putem i da na ovakav način oplemenjujemo prostor koji nas okružuje, stvarajući nove poruke i slike našeg grada u kojem ćemo svi zajedno uživati. Odlučili smo našim sugrađanima omogućiti još jedan uređeni javni prostor gdje će moći provesti ugodne trenutke. Kako naši sugrađani, tako i gosti i ljubitelji grada Belišća. Znamo da glazba, voda i igra svjetla blagotvorno djeluju na ljude i da im je to ugodno. Sportski trg zato što je Belišće grad sporta”, zaključila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Dugoočekivanom izgradnjom Sportskog trga i novouređenim pročeljem zgrade bazena Belišće još jednom potvrđuje da je grad koji na svim područjima svoga djelovanja stvara nove vrijednosti te pridaje veliku pažnju svojim sportašima i sportu općenito, ističu u gradskoj upravi. Povezujući Sportski trg i Park 5. studenoga ovo mjesto simbolizira bogatstvo i vrijednosti koje Belišće oduvijek nosi u sebi, a na kojem će se građani i posjetitelji Belišća moći opustiti, predahnuti i uživati.

Projekt izgradnje Sportskog trga i uređenja zgrade bazena proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, u iznosu od 200.000,00 kn.

Podsjetimo, nakon što je ishođena građevinska dozvola za izvođenje radova na uređenju Sportskog trga i pročelja zgrade bazena u Belišću te proveden postupak javne nabave, početkom veljače potpisan je ugovor o izvođenju radova s izvođačem KMD Servis d.o.o. Belišće. Ugovorena vrijednost radova iznosila je 4.340.756,31 kn s PDV-om, a obuhvaćala je izgradnju trga ispred bazena s podnom fontanom i novom javnom rasvjetom, postavljanje klupa i hortikulturno uređenje.

U zelenoj površini trga postavljen je trodimenzionalni natpis “Belišće”, a na pročelju zgrade bazena aluminijske kompozitne ploče.

Grad Belišće / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Ipak je lakše ponovno napuniti bocu vode, zar ne?

Pariška komunalna tvrtka za proizvodnju i distribuciju vode Eau de Paris pokrenula je novu kampanju koja ima za cilj potaknuti smanjenje upotrebe štetne jednokratne plastike i konzumaciju besplatno dostupne pitke vode u javnom prostoru.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER