Idejno rješenje izgradnje 1. Gimnazije u Osijeku prerasta u konkretan projekt

Najbolje je ocijenjen rad Maje Stanić, Vojka Stanića i Martine Vivode iz tvrtke Studio Mapa do.o.o. Rijeka

Između 24 pristiglih radova, jednoglasnom odlukom Ocjenjivačkog suda najboljim idejno arhitektonsko-urbanističkim rješenjem buduće 1. Gimnazije u Osijeku proglašen je rad Maje Stanić, Vojka Stanića i Martine Vivode iz tvrtke Studio Mapa do.o.o. Rijeka.

Njihov rad, kao i naredni najbolje ocijenjeni, ponuđeni su na uvid javnosti na izložbi postavljenoj u holu Građevinskog fakulteta u Osijeku. Izložbu su organizirali Osječko-baranjska županija i Društvo arhitekata Grada Osijeka, a otvorio ju je župan Ivan Anušić, koji je uz Željka Koškog, Predraga Rechnera, Danijelu Lovoković, Olivera Grigića, Ranka Radunovića, Ivana Hampovčana i Željku Jurković ujedno bio i član Ocjenjivačkog suda za izbor najboljeg rješenja buduće zgrade 1. Gimnazije.

„Pri ocjenjivanju radova Ocjenjivački sud je promatrao usklađenost radova s uvjetima određenim u pozivu, ali i drugim kriterijima, poput kvalitete prostornog koncepta, funkcionalnim zahtjevima i rješenjima, ekonomičnosti projekta, originalnosti, energetskoj učinkovitosti, ekološkoj komponenti te predloženim materijalima. Prihvaćeni projekt sadrži sve što je potrebno za izgradnju modernog školskog centra, a slijedi priprema projektno-tehničke dokumentacije što će koštati 2-2,5 milijuna kuna. Prema prvim procjenama ukupna vrijednost projekta bit će oko 40-45 milijuna kuna“, rekao je župan Ivan Anušić prilikom otvaranja izložbe.

Na upit o rokovima, župan je odgovorio kako se o nekim projektima govori godinama, čak i desetljećima, kao na primjer o Regionalnom distribucijskom centru za voće i povrće. „Lako je pričati, no treba djelovati, što sada činimo. Oba projekta, 1. Gimnazija i RDC-e, su u fazi projektiranja i bit će realizirani do kraja 2021. godine“, naglasio je župan.

S izložbe postavljene u holu Građevinskog fakulteta u Osijeku / Fotografija: obz.hr

Izgradnja nove zgrade, odnosno kompleksa 1. Gimnazije u Osijeku je izuzetno složen i zahtjevan projekt, a radi koordiniranja svih aktivnosti jučer je održan novi sastanak Provedbenog tima 1. Gimnazije koga čine predstavnici Županije, Grada Osijeka, Hrvatskih voda, Vodovoda Osijek i drugih subjekata koji pokrivaju sve aspekte izgradnje nove škole.

Na sastanku su bili i autori najboljeg idejnog rješenja te su počela konkretnija utvrđivanja daljnjih postupaka u prerastanju idejnog rješenja u realan projekt.

Osječko-baranjska županija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Samobor: Na Stražniku otvorena staza „Upoznajmo šumu”

U Park šumi Stražnik otvorena je edukativno rekreativna staza „Upoznajmo šumu“ uređena sredstvima dobivenim iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 830.000,00 kn od čega je 80 % financirano sredstvima Europske unije.

Vlada RH pomaže Gradu Osijeku u suzbijanju komaraca

Grad Osijek je ove godine ozbiljno pristupio pripremi sustava kontrole i tretiranja komaraca. Proračunom je osigurano 5,15 milijuna kuna, a uz potporu Vlada Republike Hrvatske i dodatna financijska sredstva pa u Osijeku spremno dočekuju „sezonu komaraca“.

ECO CITY WASTE FEST Osijek | Prvi festival otpada u Hrvatskoj

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije 25. i 26. travnja održat će se Eco City Waste Fest - prvi festival otpada u Hrvatskoj. Osim zabave, posjetitelje očekuje mnoštvo poučnog i interaktivnog sadržaja za sve uzraste.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER