20. rujna održavaju se prosvjedi za klimu u Zagrebu i Rijeci

Prozovimo zajedno odgovorne za klimatsku krizu!

Posljedice klimatskih promjena, koje su prvi iskusili najsiromašniji narodi svijeta, sada se osjećaju diljem planeta. Suočeni smo s ekstremnim vremenskim prilikama, katastrofalnim nestankom biljnog i životinjskog svijeta te budućnošću u kojoj neće biti vode i hrane. Pokažite da vam je stalo i 20. rujna se pridružite klimatskim prosvjedima u Zagrebu i Rijeci.

Ovo je klimatska uzbuna!

U petak 20. rujna imamo priliku pokazati da nam je stalo do budućnosti planeta i očuvanja klime. Pod vodstvom mladih iz pokreta Fridaysforfuture održat će se više od tisuću prosvjeda diljem svijeta, a u Hrvatskoj su za sada potvrđeni događaji u Zagrebu i Rijeci.

  • Izvor: Greenpeace Hrvatska

Mladi su već učinili ogromnu stvar - doveli su temu klimatske krize na naslovnice, a sad je vrijeme da im se u velikom broju pridruže i odrasli. Kako bismo spasili klimu, potrebne su nam korjenite promjene sustava koji je doveo do njenog ugrožavanja. Stoga proširite informacije o klimatskoj uzbuni i podržite prosvjede svojim dolaskom! Prosvjedi u Zagrebu i Rijeci započinju u 18 sati - zagrebački kreće s Europskog trga te se nakon prolaska prosvjednom rutom po centru grada nastavlja na Markovom trgu, dok riječki prosvjed kreće s Jadranskog trga. 

  • Prosvjed u Zagrebu 20. rujna kreće u 18 sati s Europskog trga 

>>> Pročitajte još >>> Učenici danas štrajkaju za klimu. Podržimo ih!

Borbu za spas klime možete podržati i potpisom Greenpeaceove peticije te se tako priključiti globalnoj zajednici ljudi koji su odlučili prozvati odgovorne za klimatsku krizu. Prozovite odgovorne za klimatsku krizu, bez obzira radi li se o zaustavljanju bušenja nafte u Hrvatskoj i Europi ili zatvaranju rudnika ugljena u Australiji. Greenpeace vas poziva da se suprotstavite industrijama koje uzrokuju sječu šuma i prozovete političare diljem svijeta da s riječi konačno prijeđu na djela jer klimatska kriza ugrožava našu budućnost i naše živote i potrebno je odmah reagirati.

Ekovjesnik 

 

 

VEZANE VIJESTI

Ovog petka prosvjedi za klimu u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku

Posljedice klimatskih promjena, koje su prvi iskusili najsiromašniji narodi svijeta, sada se osjećaju diljem planeta. Suočeni smo s ekstremnim vremenskim prilikama, katastrofalnim nestankom biljnog i životinjskog svijeta te budućnošću u kojoj neće biti vode i hrane. Pokažite da vam je stalo i ovog petka 20. rujna pridružite se klimatskim prosvjedima u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Mladi ponovno prosvjeduju za klimu

Učenici iz nekoliko hrvatskih gradova pridružili su se dana 15. ožujka prosvjedu Global Climate Strike For Future na kojem je sudjelovalo preko 1,5 milijuna mladih širom svijeta. Prosvjedi su se toga dana održali u Zagrebu, Splitu, Puli, Varaždinu, Križevcima i Belom Manastiru, a tjedan dana kasnije i u Rijeci. Zagrebački učenici ponovno pozivaju mlade, ali i starije generacije da im se pridruže u novom prosvjedu za klimu koji će se održati u petak 29. ožujka.

Mladi za klimu – globalni štrajk 24. svibnja

Učenice i učenici iz Hrvatske priključuju se drugom globalnom štrajku mladih za klimu i pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže. Prosvjed Mladi za klimu se održava u petak 24. svibnja i kreće sa zagrebačkog Europskog trga u 14:30 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER