Provjerite podatke o komunalnom otpadu za 2018. godinu!

Prema privremenim podacima o komunalnom otpadu za 2018. godinu, JLS u Međimurskoj županiji posve očekivano postižu najbolje rezultate u odvajanju otpada

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je na svojim stranicama objavilo privremene podatke o komunalnom otpadu za 2018. godinu. Podaci će se koristiti za potrebe izračuna poticajne naknade propisane Zakonom o održivom gospodarenju otpadom pa je stoga važno izvršiti provjeru njihove ispravnosti.

Prema privremenim podacima o komunalnom otpadu koje je objavilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH, posve očekivano se zaključuje da su jedinice lokalne samouprave u Međimurskoj županiji najuspješnije u odvojenom prikupljanju otpada, a u samom vrhu je i Grad Krk. Grad Zagreb - "europska prijestolnica smeća", u prošloj se godini približio stopi odvojenog prikupljanja otpada od gotovo 11 %.

Na stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike mogu se pregledati sljedeći podaci:

Svi navedeni podaci nalaze se na stranicama HAOP-a, a ako primijetite da podaci nisu točni, možete se prijaviti i pokrenuti postupak izmjene podataka slanjem poruke na statistike.otpada@mzoe.hr.

Postupak izmjene podataka mora biti dovršen do 21. kolovoza 2019. godine, a nakon tog datuma više neće biti moguća intervencija u prijavljene podatke. Sve dodatne informacije mogu se dobiti izravno u MZOE na broj +385 1 4886 840 ili statistike.otpada@mzoe.hr.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Dajte drugu šansu svom EE otpadu i zaštitite okoliš

BIOX 4.0 spremnici za odvojeno prikupljanje otpada postali su veći i pametniji. Svojim elegantnim dizajnom obavljaju svoje funkcije prikupljanja otpada, poboljšavajući izgled i učinkovitost područja u kojima se nalaze, a idealni su za postavljanje u gradskim središtima i na lokacijama visoke vrijednosti. Ovi pametni spremnici s daljinskim upravljanjem i praćenjem razine popunjenosti sada su prilagođeni za prikupljanje EE otpada.

Međimurje i dalje najuspješnije u odvojenom sakupljanju otpada

Međimurje je već ostvarilo cilj od 50 % koji Hrvatska mora ispuniti do 2020. godine i napreduje prema 70 %, što je cilj koji Hrvatska ima do 2030. godine. Nekako nam se čini da će taj cilj velikom dijelu hrvatskih gradova i općina i dalje biti nedostižan.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER