Jesenski eko-seminar Zelene akcije počinje 7. studenog

Jesenski eko-seminar najstarija je edukacijska aktivnost Zelene akcije koja se održava preko 25 godina

Ovogodišnji 26. Jesenski eko-seminar Zelene akcije sastojat će se od 10 predavanja s novim i aktualnim temama i aktivističke vikend-radionice

Eko-seminar će se u cijelosti održati u prostorima Zelene akcije u Zagrebu (Frankopanska 1) i sav sadržaj je besplatan. Predavanja će se održavati utorkom i četvrtkom od 18.00 do 20.00 sati i trajat će mjesec dana, nakon čega slijedi vikend-radionica. 

Novost ovogodišnjeg eko-seminara je i potvrda o završetku seminara koju će dobiti svi polaznici i polaznice.

Prethodne prijave nisu potrebne, osim za vikend radionicu koja će se održati 9. i 10. prosinca 2023., a prijave za radionicu bit će otvorene 20. studenog. 

Svake godine, nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike zaštite okoliša i održivosti. Ove će godine predavanja biti malo „osvježena“ pa će svako tematizirati aktualna događanja. Prvo predavanje će se baviti eko-aktivizmom, a većina drugih predavanja će pokriti područja programskog rada Zelene akcije - od klimatskih promjena, prometa, bioraznolikosti do gospodarenja otpadom i prava okoliša. Ostala predavanja izlaze iz uske sfere zaštite prirode i okoliša jer se Zelena akcija, kako ističu, u svom radu vodi principima društvene pravde i sustavnih promjena. Tako će se polaznici moći upoznati s temama poput odrasta, kapitalizma, ekofeminizma i migracija. 

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost Zelene akcije koja se održava preko 25 godina. Cilj je ne samo obrazovati i informirati ljude o problemima održivosti i zaštite okoliša, već ih potaknuti i na kritičko razmišljanje i djelovanje. U Zelenoj akciji ističu da se Eko-seminar pokazao kao idealna prilika za volontersko aktiviranje u udruzi. 

Sve dodatne informacije o programu nalaze se na web stranici Zelene akcije.

VEZANE VIJESTI

Uskoro počinje 24. Jesenski eko-seminar Zelene akcije

 Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održat će se i ove godine, od 9. studenog do 12. prosinca. Polaznike očekuje devet online predavanja i aktivistička vikend-radionica u Zagrebu. Sav sadržaj je besplatan.

Počinje 22. Jesenski eko-seminar Zelene akcije

Jesenski eko-seminar će se ove godine održati od 5. studenog do 8. prosinca. To je ujedno najstarija edukativna aktivnost Zelene akcije koja se provodi redovito već 22 godine.

25. Jesenski eko-seminar Zelene akcije počinje 3. studenog

Zelena akcija obilježava 25 godina tradicionalnog Jesenskog eko-seminara, koji će se održati od 3. do 29. studenog. Očekuje vas osam online predavanja i aktivistička vikend-radionica u Zagrebu. Sav sadržaj je besplatan!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER