25. Jesenski eko-seminar Zelene akcije počinje 3. studenog

I ovogodišnji Eko-seminar se u cijelosti održava online

Zelena akcija obilježava 25 godina tradicionalnog Jesenskog eko-seminara, koji će se održati od 3. do 29. studenog. Očekuje vas osam online predavanja i aktivistička vikend-radionica u Zagrebu. Sav sadržaj je besplatan!

Jesenski eko-seminar najstarija je edukativna aktivnost Zelene akcije. Cilj je obrazovati i informirati građane i građanke o problemima održivosti i zaštite okoliša, ali i potaknuti na kritičko razmišljanje i djelovanje. Vrijedi istaknuti i da se Eko-seminar pokazao kao najbolji način uključivanja u Aktivističku grupu Zelene akcije, odnosno kao idealna prilika za volontersko aktiviranje u udruzi.

Svake godine, nova generacija polaznika i polaznica dobije temeljno znanje za razumijevanje tematike zaštite okoliša i održivosti. Prvo predavanje će se baviti eko-aktivizmom i poviješću okolišnog pokreta, a većina drugih predavanja će pokriti područja programskog rada Zelene akcije - od klimatskih promjena, prometa, bioraznolikosti do gospodarenja otpadom i prava okoliša. Ostala predavanja izlaze iz uske sfere zaštite prirode i okoliša jer se Zelena akcija u svom radu vodi principima društvene pravde i sistemske promjene. Tako ćemo promišljati održivo življenje i održivo društvo, ekonomiju i pravdu te rodnu perspektivu energetskog siromaštva. 

Ovogodišnji Eko-seminar se u cijelosti održava online preko platforme Zoom te je otvoren za sve bez ograničenog broja sudionika, ali do maksimalno 100 polaznika po predavanju.

Predavanja će se održavati utorkom i četvrtkom od 18.00 do 19.30 sati, počevši od 3. studenog 2022. Sav sadržaj je besplatan te nisu potrebne prethodne prijave, osim za vikend radionicu za koju će prijave krenuti 14. studenog. Sve dodatne informacije o programu i načinu sudjelovanja na seminaru pronađite putem sljedeće poveznice.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Uskoro počinje 24. Jesenski eko-seminar Zelene akcije

 Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održat će se i ove godine, od 9. studenog do 12. prosinca. Polaznike očekuje devet online predavanja i aktivistička vikend-radionica u Zagrebu. Sav sadržaj je besplatan.

Počinje 22. Jesenski eko-seminar Zelene akcije

Jesenski eko-seminar će se ove godine održati od 5. studenog do 8. prosinca. To je ujedno najstarija edukativna aktivnost Zelene akcije koja se provodi redovito već 22 godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER