U svibnju uspješno održani LIFE info dani posvećeni LIFE natječaju za 2023. godinu

Dana 7. lipnja održat će se info webinar posvećen LIFE potprogramu Prijelaz na čistu energiju (Clean Energy Transition)

Dvodnevnom događanju prisustvovalo je preko 190 sudionika iz sektora poduzetništva, nevladinih organizacija, znanstvenih ustanova, regionalnih razvojnih agencija, jedinica lokalne i regionalne samouprave i dr.

Sudionici su uživo i putem streaminga upoznati s novim LIFE natječajem, mogućnostima nacionalnog sufinanciranja i evaluacijskim kriterijima projektnih prijedloga uz savjete za prijavu.

Prvog dana (16. svibnja) održane su brzinske konzultacije sa zainteresiranima čime je uspostavljena komunikacija s novim prijaviteljima. Drugog dana (17. svibnja) predstavljene su aktualne politike relevantnih sektora i tematski prioriteti LIFE natječaja 2023. za SAP projekte, a na tri primjera pokazano je kako LIFE projekti izgledaju u praksi.

Sve prezentacije s LIFE info dana dostupne su putem sljedeće poveznice.

Ovogodišnji natječaj za LIFE potprogram Prijelaz na čistu energiju (Clean Energy Transition) otvoren je 11. svibnja 2023. Stoga će se 7. lipnja 2023. održati info webinar posvećen upravo ovom potprogramu u kojem je stopa sufinanciranja projekata značajnih 95 %! Na webinaru možete saznati koje se teme financiraju ovogodišnjim CET natječajem, kako izgledaju CET projekti u praksi i koja su područja intervencije potprograma, a predviđeno je vrijeme za pitanja. Osim savjetnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja kao HR Nacionalne kontakt točke, predstavnici LIFE CET projekata iz Hrvatske podijelit će s vama svoja iskustva i savjete vezano za prijavu i provedbu LIFE projekata.

PRIJAVITE svoje sudjelovanje, a dnevni red možete vidjeti OVDJE.

VEZANE VIJESTI

Novo LIFE programsko razdoblje (LIFE 2021.-2027.)

Program LIFE jedini je financijski instrument Europske unije namijenjen isključivo financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime s ciljem provedbe, poboljšanja i razvoja EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime kroz sufinanciranje projekata s europskom dodanom vrijednošću.

LIFE info dani održavaju se 16. i 17. svibnja 2023.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kao Nacionalna kontakt točka za Program LIFE 16. i 17. svibnja 2023. organizira LIFE info dane 2023. povodom otvaranja ovogodišnjeg LIFE natječaja.

LIFE info dani 2023.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kao Nacionalna kontakt točka za Program LIFE 16. i 17. svibnja 2023. organizira LIFE info dane 2023. povodom otvaranja ovogodišnjeg LIFE natječaja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER