Medulin: Predavanje o solarnoj energiji za kućanstva

DVD dom Medulin - srijeda 2. studenog 2022. u 18 sati

Predavanje Vjerana Piršića o solarizaciji obiteljskih kuća održat će se u srijedu 2. studenog u Medulinu

Predavanje Vjerana Piršića o solarizaciji, energetskoj tranziciji i energetskoj neovisnosti namijenjeno je mještanima Općine Medulin te široj zainteresiranoj javnosti. O izrazito aktualnoj temi, i prvi put na području Općine Medulin, govorit će Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner.

Dugogodišnji aktivist i promotor održivog načina života, posebno za pitanja dobre energije i energetske neovisnosti građana, s izrazito velikim iskustvom u provedbi edukacija, Piršić je i autor priručnika „Moja energija, moja sloboda“ o tome kako izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu, a koji je prošle godine izdao hrvatski ured Zaklade Friedrich-Ebert-Stiftung.

Edukacija se sastoji od dva interaktivna susreta sa zainteresiranim mještanima i javnošću, a u srijedu 2. studenog 2022. s početkom u 18 sati, u velikoj sali DVD doma u Medulinu, (1. kat, Mukalba 147), Vjeran Piršić će održati uvodno, informativno-edukativno predavanje o temi solarizacije za kućanstva, o mogućnostima financiranja i postavljanja vlastitih solarnih elektrana te primjerima dobre prakse energetskih zajednica u RH.

Termin drugog susreta bit će naknadno objavljen, a tada je predviđeno održavanje ciljanih konzultacija sa zainteresiranim mještanima, koji će tom prilikom dobiti precizne informacije o troškovima i učincima solarne, fotonaponske elektrane za njihove objekte i kućanstva, a temeljem provedbe konkretnih izračuna potrebne snage, troška instalacije i ušteda koje bi za svakoga instaliranje sustava dugoročno donijelo.

Ulaz je za sve zainteresirane slobodan, a edukaciju kao aktivnost projekta „Od fragilnih do AGILNIH pojedinaca i zajednica“, organizira udruga Sakramenski uz financijsku podršku Općine Medulin. Na događaju će sudjelovati načelnik Općine Medulin Ivan Kirac sa suradnicima iz općinskih upravnih odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša te komunalnu izgradnju i održavanje.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER