Kako uz podršku FZOEU izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu?

Utorak 12. listopada od 18.00 do 19.30 sati

Woom.zone vas poziva na besplatan webinar „Kako (uz podršku Fonda) građani mogu (optimalno) izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu i energetski obnoviti obiteljsku kuću"

Kako se ističe u najavi webinara, na hrvatskom će tržištu uskoro biti dostupan besplatan priručnik - u digitalnom PDF formatu, kojim će se građanima (i gospodarstvenicima) pojasniti kako optimalno mogu izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu i energetski obnoviti obiteljsku kuću. Priručnik će se promovirati putem webinara i to s ciljem da se građani i gospodarstvenici pripreme za jesenske natječaje Fonda, ali i da izbjegnu sada već standardne greške koje prilikom osmišljavanja i realizacije takvih projekata učestalo nastaju. Priručnik je rezultanta 12-godišnjeg rada udruge Eko Kvarner na energetskoj tranziciji prije svega otoka Krka, ali i cijele  Hrvatske, a pripremljen je kako za tehnički ne baš previše vješte čitatelje (prvi dio), tako i za inženjerski obrazovano čitateljstvo (drugi dio).

Webinar se održava u utorak 12. listopada, od 18.00 do 19.30 sati, a panelisti su:

  • Goran Krajačić - izvanredni profesor, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu
  • Vjeran Piršić – predsjednik udruge Eko Kvarner
  • Mladen Vedriš - profesor, EFFECTUS poduzetnički studiji - visoko učilište
  • Izv. prof. dr. sc. Vedran Kirinčić – Tehnički fakultet Rijeka – moderator

Više informacija o webinaru potražite ovdje.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Apel „Dobre energije“: Za više energetskih zajednica u Hrvatskoj potrebno je više dijaloga

Ususret Svjetskom danu obnovljivih izvora energija, u četvrtak se u Zagrebu održala konferencija „Dobra energija - Energetske zajednice u fokusu“ u organizaciji Zelene energetske zadruge (ZEZ) u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj. Na događanju se okupilo stotinjak domaćih i europskih stručnjaka i predstavnika institucija oko teme razvoja energetskih zajednica u Hrvatskoj.

FZOEU objavio uvjete za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća u 2024.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) na svojim mrežnim stranicama objavio je uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Građanima će tako u 2024. godini na raspolaganju biti čak 120 milijuna eura, što je do sada najveći iznos koji je država izdvojila za ove projekte.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER