Green River Fest donosi ljetnu zabavu i druženje uz rijeku Savu

Vraća se život na rijeku Savu uz bogat ljetni program kod Hendrixovog mosta od 6. srpnja do 2. listopada 2022.

Obale rijeka u mnogim su gradovima mjesta druženja, zabave i trenutaka koji se dugo pamte. Nakon dvije godine, na livadu kraj Hendrixovog mosta, uz rijeku Savu, ponovno stiže Green River Fest i od 6. srpnja do 2. listopada 2022. donosi bogat i atraktivan ljetni program.

Kako navode u udruzi „Priroda za sve“, festival se od milja naziva najzelenijim festivalom jer reupotrebljava prošlost, reducira sadašnjost i reciklira budućnost. Green River nova je generacija festivala, koji predstavlja iskorak u smjeru održive budućnosti te promovira i potiče razvoj zelenog turizma u Zagrebu, a njegovim građanima i turistima nudi atraktivan turistički doživljaj, usklađen s prirodom. Želja organizatora, udruge „Priroda za sve“, je vratiti život na rijeku, a kao inspiracija im je poslužila nekadašnja špica zagrebačkog ljeta - savsko kupalište i sunčalište.

Posjetitelje očekuje solarna plaža sa solarnim tuševima i ležaljkama, kao i mnoštvo glazbenih poslastica. Prva od njih je  koncert grupe Stampedo, 6. srpnja od 20:20 sati, a u subotu 9. srpnja od 21:21 sat zeleni plesni podij preuzima legendarni DJ Fuki iz nekadašnjeg kluba Jabuka. 

Tu su i brojne interaktivne radionice, izložbe, predavanja, gastro priče i sportske aktivnosti. Kultno i nekad vrlo popularno žensko savsko sunčalište - Babinjak 21. stoljeća zamišljen je srijedom kao ženski kružok, koji će ugostiti mnoge inspirativne, popularne i snažne žene, a ponekad će se pretvoriti u daske koje život znače. Prva gošća, koja i otvara festivalski program, stiže 6. srpnja oko 19 sati. Kornelija Benyovsky Šoštarić, popularna „vrtlarica“ i autorica nekoliko knjiga, rado će podijeliti korisne savjete o uzgoju biljnih kultura i izradi mini vrtova. Babinjak očekuje i Mirelu Holy, zastupnicu i političarku, Danku Derifaj, nagrađivanu novinarku, a bit će tu još poznatih lica.

Ljubitelji kvizova zapisat će 10. srpnja i svratiti oko 20 sati na prvi od niza glazbenih i filmskih kvizova „Sluha i igara“ by Marina Orsag & Sanja Pandurić. Poseban program namijenjen je najmlađima, kao i svima koji se tako osjećaju. Osim recikliranih radionica i predstava moći će provjeriti svoje vještine u badmintonu, odbojci, ragbiju na travi, stolnom tenisu i speedmintonu, pokušati svladati slackline, ili baciti belu, šnaps ili preferans. 

Lebdeću tematsku izložbu „Život na rijeci”, marljivo priprema desetak street art umjetnica. Oslikat će platna, koje je izradila udruga Humana Nova od komada starog tekstila. Ma gdje toga ima, gledate izložbu u zraku, a ona vam daje hlad? Ali to nije sve, jer na Green River stiže u obliku instalacije duge osam metara i solarni slamnati som Jura. Izrađivat će ga 12., 13. i 14. srpnja udruga Slama Art s umjetnikom Nikolom Fallerom u suradnji sa organizatorima festivala. Na repu će se nalaziti solarni paneli pa će, zahvaljujući sunčevoj energiji, svijetliti u mraku i postati najpopularniji photo point Festivala.

Posjetitelji će vruće ljetne večeri začiniti i gledanjem filmova pod zvijezdama, a u suradnji s Muzejom grada Zagreba u pripremi je i izložba „Zagreb u razglednici“ s mnoštvom motiva s nekadašnjeg kupališta. ART BAZAR naziv je kutka namijenjenoga mladim umjetnicima, gdje će svakoga petka i tijekom vikenda izlagati i prodavati svoje radove, podržimo ih i ohrabrimo u njihovim umjetničkim kreacijama. 

Silent party Before Sunrise novi je program festivala, koji će se održavati jednom mjesečno od 4 - 9 sati ujutro. Dočekujemo sunce uz rijeku, a potrebno je ponijeti vlastite slušalice, odabrati jednog od tri DJ’a (elektronska, klasična i disco glazba) i pozdraviti prve sunčeve zrake u tišini.

Green River Fest mjesto je gdje možete zakoračiti u budućnost, zaviriti u prošlost, no i uživati u sadašnjem trenutku, ističu u udruzi „Priroda za sve“ i očekuju vas radnim danom od 18 sati do početka listopada, ako im Sava bude naklonjena. Ulaz na događanja je besplatan, a Green River Fest možete pratiti putem Instagrama i Facebooka.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Green River Festival vraća zabavu i druženje na rijeku Savu

U utorak 18. kolovoza na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta počinje prvi Green River Festival, kojim se ponovno žele oživjeti događanja na rijeci Savi, kao i nekadašnja tradicija savskog kupališta - uz naglasak na održivosti i suživotu s prirodom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER