Mladi za mlade: radionica o socijalnom poduzetništvu

Saznajte ima li u Hrvatskoj potencijala za kružno gospodarstvo u nautici na primjeru platforme „Misli more, Misli plavo”

Centar za razvoj mladih s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak, u sklopu projekta „MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti“ organizira radionicu o socijalnom poduzetništvu.

Radionica će se održat online, na platformi Zoom, u četvrtak 7. travnja s početkom u 11 sati, a trajat će 60 minuta. Predavanje će održati Ana Čalić, osnivačica platforme inspirativnog naziva Misli more, Misli plavo.

Osim mladima, koji kao skupina imaju direktne benefite od tranzicije vezane uz održivi razvoj, platforma je namijenjena postojećim tvrtkama u nautičkoj industriji – od charter tvrtki do brodograditelja koji još nisu implementirali načela održivog razvoja i kružne ekonomije. Platforma je namijenjena i akademskoj zajednici koja je spona između mladih i industrije. 

Također, nautička industrija nudi niz poslovnih mogućnosti koje bi mladima bile interesantne – od administrativnih poslova do eksperta u strojarstvu i brodogradnji.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali je potrebno prethodno se prijaviti ispunjavanjem obrasca. Link za pristupanje edukaciji sudionici će dobiti na svoje elektroničke adrese na dan njezina održavanja. Pridružite se u četvrtak i saznajte zašto je nautika važna, ima li u Hrvatskoj potencijala za kružnu ekonomiju i gospodarstvo te zašto je ključno uključiti mlade.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Otvoreno prvo europsko plutajuće kazalište

U dvije dvorane s 277 i 78 sjedećih mjesta te 295 m2 modularnog prostora, kazalište L'Île Ô nudit će raznovrstan program, tjedne radionice i tečajeve za djecu i mlade. Riječ je o prvoj plutajućoj građevini ove vrste u Europi, a usidrena je na obali rijeke Rhône uz most Gallieni u Lyonu.

Urbano naselje kao ogledni primjer kružnog gospodarstva

Hof van Cartesius je malo slikovito naselje izgrađeno na nekoć napuštenom zemljištu uzduž željezničke pruge u nizozemskom gradu Utrechtu. Uređeno je kao coworking prostor za testiranje kružnog gospodarstva na kojem su svi objekti izgrađeni korištenjem odbačenih materijala. Suosnivačica Bianca Ernst za portal PopUpCity objašnjava kako je mala grupa kreativnih poduzetnika uspješno oživjela ovaj prostor.

Europska komisija provela akcijski plan za kružno gospodarstvo

Provedene su ili se provode sve 54 mjere iz plana donesenog 2015. što će pridonijeti jačanju europske konkurentnosti, osuvremeniti njezino gospodarstvo i industriju te stvoriti radna mjesta, zaštititi okoliš i potaknuti održivi razvoj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER