Građanima Karlovca uskoro na usluzi virtualni pomoćnik

„Grad susreta“ uskoro uvodi automatiziranu komunikaciju s građanima

Grad Karlovac u završnoj je fazi izrade Smart City Chatbota, odnosno aplikacije koja interaktivno informira širu javnost te tako znatno olakšava komunikaciju i rad u potpuno novom obliku

Prva demo verzija karlovačkog androida pod radnim imenom Korana predstavljena je na trećoj konferenciji „cITy upgrade“, održanoj prošlog tjedna u Rijeci u organizaciji Udruge gradova, na kojoj je polučila veliki interes zbog svoje učinkovitosti, ali i činjenice da je Grad Karlovac prvi grad u Hrvatskoj koji će informacije iz svog djelokruga rada pružiti svojim građanima na ovaj suvremen način.

Naime, poučeni pozitivnim primjerima iz privatnog sektora, ali i uslijed pandemijskih okolnosti, u Gradu Karlovcu su vrlo brzo procijenili da i javni sektor pa tako i sama gradska uprava trebaju početi usvajati različite tehnologije umjetne inteligencije. U suradnji s tvrtkom BonsAI projekt je samo korak do potpune realizacije kada će biti pušten u funkciju najprije u Viber zajednici Grada Karlovca, a zatim i na Facebook i službenim internetskim stranicama.

Automatizirana komunikacija s građanima učinit će usluge i informiranje gradske uprave dostupnima 24 sata, informirajući korisnike onda kad je to njima potrebno, bez čekanja na informaciju putem telefona, e-pošte ili fizičkog dolaska u zgradu gradske uprave. 

„Odlučni smo sustavno i uporno graditi i stvarati sve bolje smart city funkcionalnosti u službi grada i građana“, poručuju iz Grada Karlovca.

Grad Karlovac / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Grad Trogir se pridružuje projektu Plastic Smart Cities

Trogirski gradonačelnik Ante Bilići i izvršna direktorica Udruge Sunce Split Gabrijea Medunić-Orlić ovog će petka, 30. listopada, u Gradskoj vijećnici u Trogiru potpisati sporazum o suradnji na projektu Plastic Smart Cities.

Supetar je prvi hrvatski otočni grad s implementiranim Smart City uslugama

Pokretanjem koncepta e-Usluge Grada Supetra koje građanima omogućavaju nikad jednostavnije primanje i slanje obrazaca i zahtjeva prema Gradskoj upravi, Supetar je postao prvi grad na hrvatskim otocima koji je implementirao navedene usluge, a koje su temeljni dio koncepta Smart City Supetar.

Energetska istraživanja za grad budućnosti

Istraživačka tvrtka Aspern Smart City Research (ASCR) u novom bečkom naselju Seestadt Aspern istražuje načine kojima pametni stambeni kompleksi dobrim planiranjem, distribucijom i učinkovitijom uporabom mogu uštedjeti energiju i smanjiti emisije stakleničkih plinova.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER