City Upgrade konferencija u Rijeci

Dana 10. rujna u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Strossmayerova 1, Rijeka) održat će se treća cITy upgrade konferencija Udruge gradova

Konferencija će okupiti brojne domaće i strane sudionike i predavače koji će razgovarati o usklađenom razvoju države i gradova, mogućnostima financiranja digitalnih usluga iz sredstava Europske unije, stvaranju digitalnog građanstva, korištenju beskontaktnih modela pružanja javne usluge i sadržaja u okolnostima „novog normalnog“ te učinkovitoj organizaciji javnih usluga.

3. cITy upgrade konferenciju Udruge gradova otvorit će u 9.00 sati pozdravnim govorom gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a potom će sudjelovati na prvom panelu pod nazivom Što smo postigli u zadnjih godinu dana i kako dalje?

Podsjetimo, posljednje veliko istraživanje Savjetničke kuće Apsolon o digitalnoj spremnosti gradova u kojem se analizira stupanj digitalne razvijenosti 20 najvećih hrvatskih gradova pokazalo je da je Rijeka prvi grad u Hrvatskoj po spremnosti za digitalnu transformaciju, odnosno, za promjenu svih oblika poslovanja i procesa u kojima su zaposlenici organizacije u interakciji s njezinim korisnicima zahvaljujući  razvoju novih tehnologija, softvera i aplikacija.

Također, na marginama  konferencije, u 11.00 sati, u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, bit će predstavljen projekt SumBOOST (Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox) vrijedan 1,3 milijuna kuna od kojih je čak 84 posto sufinancirano bespovratnim sredstvima Europske unije.

Projekt će predstaviti Željko Jurić, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke, dr.sc. Marko Šoštarić s Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i dr.sc Krešimir Vidović iz Ericsson Nikola Tesla.

Po završetku ovog zajedničkog projekta Grada Rijeke, Ericsson Nikola Tesla i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Grad Rijeka će dobiti novu stratešku podlogu za realizaciju mjera iz područja urbane mobilnosti koje će značajno unaprijediti prometni sustav grada i usmjeriti ga na korištenje održivih oblika mobilnosti.

Rezultati analiza bit će dostupni i na nadograđenom portalu otvorenih podataka Grada Rijeke, a akademski dionici imat će mogućnost korištenja nove metodologije u Laboratoriju za znanost o podacima u prometu i logistici koji su zajedno oformili Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Ericsson Nikola Tesla.

3. cITy upgrade konferencija Udruge gradova namijenjena je gradonačelnicima i gospodarskim partnerima, pročelnicima, donositeljima odluka u komunalnim i prometnim društvima te službenicima uključenima u planiranje i provedbu projekata i digitalnog razvoja. Cjelodnevni program konferencije dostupan je na www.cityupgrade.hr.

Organizator Konferencije je Udruga gradova -  nacionalna, nestranačka i nepristrana zajednica gradova osnovana 2002. godine s ciljem poticanja suradnje jedinica lokalne samouprave i promicanja zajedničkih interesa gradova u Republici Hrvatskoj.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Novi projekt WaterQ u službi je zaštite okoliša i zdravlja ljudi

Prva faza WaterQ projekta koji istražuje primjenjivost informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) i koncepta javnog prikupljanja podataka u procjeni rizika i utjecaja vode na zdravlje ljudi, službeno je završila na Svjetski dan voda 22. ožujka.

Građanima Karlovca uskoro na usluzi virtualni pomoćnik

Grad Karlovac u završnoj je fazi izrade Smart City Chatbota, odnosno aplikacije koja interaktivno informira širu javnost te tako znatno olakšava komunikaciju i rad u potpuno novom obliku

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER