Tko su najmoćnije žene hrvatskog biznisa?

Lider u suradnji s Bisnodeom već 14. godinu zaredom objavljuje rang-listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

Predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević već je četvrtu godinu zaredom proglašena najmoćnijom ženom hrvatskog biznis

„Ne razmišljam o nagradama, radim svoj posao i onda nagrade dolaze same od sebe. Ne vjerujem u staklene stropove. Moramo biti osobe s integritetom, voljeti posao koji radimo. Moramo biti motivirani i učiti, biti hrabri i svoji te stvarati vrijednosti“, rekla je predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević na 8. konferenciji Žene u biznisu u četvrtak na Zagrebačkom velesajmu gdje je poslovni tjednik Lider objavio kojih deset žena predvodi listu 300 najmoćnijih žena u Hrvatskoj.

Na drugom se mjestu prestižne ljestvice nalazi Sabina Škrtić, članica Uprave ENNA-e zadužena za korporativne poslove i poslovni razvoj. Škrtić se ove godine po prvi put našla na ljestvici 10 najmoćnijih žena. Nakon bogatog iskustva u privatnom i javnom sektoru, sada upravlja jednom od najuspješnijih tvrtki u energetskom biznisu.

Na trećem je mjestu predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban koja upravlja jednom od najvećih tvrtki prema broju zaposlenih i prihodima (8.500 zaposlenih i 460 milijuna eura prihoda). Slijedi je predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko, koja je drugu godinu zaredom na listi 10 najmoćnijih, a ove je godine izabrana i na mjesto članice Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka (EAPB).

Lada Tedeschi Fiorio, potpredsjednica Atlantic Grupe, plasirala se na peto mjesto. Tedeschi Fiorio nalazi se među prvih deset dioničara Atlantic Grupe, zamjenica je predsjednika Nadzornog odbora i sve važnija u poslovanju kompanije.

Među top 10 najmoćnijih žena u biznisu su redom još predsjednica Uprave Euroherc osiguranja Ivana Bratanić, predsjednica Uprave Philip Morris Zagreb Anita Letica, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, predsjednica Uprave Siemensa Medeja Lončar te predsjednica Uprave Coca-Cola HBC Hrvatska Ruža Tomić Fontana.

Lider u suradnji s Bisnodeom već 14. godinu zaredom objavljuje rang-listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, na temelju njihove upravljačke moći (ukupni prihod svih tvrtki u kojima su u upravi i nadzornom odboru), a prvih deset najmoćnijih žena i prema drugim „mekim“ kriterijima, poput njihova utjecaja na poslovno okružje i uzimajući u obzir ukupnu važnost za hrvatsko gospodarstvo.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Novi projekt WaterQ u službi je zaštite okoliša i zdravlja ljudi

Prva faza WaterQ projekta koji istražuje primjenjivost informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) i koncepta javnog prikupljanja podataka u procjeni rizika i utjecaja vode na zdravlje ljudi, službeno je završila na Svjetski dan voda 22. ožujka.

Bandić se opet osvećuje Zelenoj akciji!

Danas je održana konferencija za medije Zelene akcije povodom smanjenja financiranja Zelenog telefona od strane Grada Zagreba za čak 67 %. To je uslijedilo nakon što se Zelena akcija žestoko sukobila s Milanom Bandićem kroz inicijativu „Vratite magnoliju“ te nakon što je ukazivala na gradonačelnikovu promašenu politiku gospodarenja otpadom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER