Šetnja iza ugla: Šest kratkih priča o gradu

Bablje ljeto u Booksi!

Ove nedjelje u parkiću ispred Bookse Saša Šimpraga će vas povesti u još jednu zanimljivu šetnju zagrebačkom poviješću i arhitekturom te ispripovijedati šest kratkih priča o gradu.

U nedjelju 13. rujna u 17 sati u Booksi će se održati još jedna Šetnja iza ugla na temu Šest kratkih priča o gradu, a vodit će je Saša Šimpraga.

Drago Ibler, Branko Miljković, Dragica Crnković Očko, Mia Slavenska, Rikard i Pavao Š. neki su od protagonista kratkih crtica o gradu, od kojih su neke misterije. Šetnja kojoj je tema nasumičnost i urbano pamćenje, dotaknut će se, između ostaloga, pitanja arhitekture, književnosti, Broadwaya i smokava Vlaške ulice. 

Šetnja će trajati oko sat i pol uz propisane epidemiološke mjere. 

  • Prvog dana ljeta Zagrepčanke i Zagrepčani imali su priliku doznati mnoštvo zanimljivih informacija o parkovnoj tradiciji svog grada, ali i o mogućnostima uređenja novih parkova i zelenih površina koji nam trebaju pružiti hlad i spas od ljetnih vrućina te sve izraženijih klimatskih promjena. Na fotografiji: Stube Mije Slavenske / Foto: © Ekovjesnik

Saša Šimpraga je analitičar prostora, publicist i aktivist. Autor je knjige Zagreb, javni prostor i urednik nekoliko knjiga u području arhitekture i umjetnosti. Osnivač je i voditelj platforme 1postozagrad koja se volonterski bavi poboljšanjima Zagreba.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Kada će Zagreb dobiti novi javni park u Jurkovićevoj ulici?

Prvog dana ljeta Zagrepčanke i Zagrepčani imali su priliku doznati mnoštvo zanimljivih informacija o parkovnoj tradiciji svog grada, ali i o mogućnostima uređenja novih parkova i zelenih površina koji nam trebaju pružiti hlad i spas od ljetnih vrućina te sve izraženijih klimatskih promjena.

Tematska šetnja: Tri lica potoka Črnomerca

Ured za fotografiju svoj ovogodišni projekt „Kvartovski objektiv“ započinje tematskom šetnjom trasom potoka Črnomerca od Medvednice do Save koja će se pod nazivom „Tri lica potoka Črnomerca“ održati u subotu, 6. lipnja i u subotu 13. lipnja. Šetnju vodi Saša Šimpraga.

Predstavljen projekt „Žedni grad“

Projekt „Žedni grad“ („Die Stadt hat Durst“) Goethe-Institut Kroatien provodi u suradnji s autorom programa Sašom Šimpragom i platformom 1POSTOZAGRAD. Fokus projekta su urbane (mikro) teme koje čine dio šire priče okolišnih i održivih politika.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER