Inicijativa za sadnju drvoreda u ulicama Prilaz baruna Filipovića i Grada Mainza

1POSTOZAGRAD: Podizanje javnozdravstvenog standarda sadnjom drvoreda u zelenom pojasu na Prilazu baruna Filipovića i u Ulici grada Mainza

Odvojite par minuta vašeg vremena i podržite inicijativu građanske platforme 1POSTOZAGRAD za sadnju drvoreda u zelenom pojasu na Prilazu baruna Filipovića i u Ulici grada Mainza u Zagrebu.

S obzirom na aktualna zbivanja oko „Malih komunalnih akcija“, građanska platforma 1POSTOZAGRAD ponovo predlaže da se s južne strane Prilaza baruna Filipovića i u produžetku u Ulici grada Mainza zasade drvored i grmašice koji tamo nedostaju.

Sadnja na predloženim lokacijama značila bi podizanje javnozdravstvenog standarda i od izuzetne je važnosti s obzirom na ogromno onečišćenje koje se generira u ove dvije prometom opterećene ulice. Sadnja drvoreda platana (ili neke druge odgovarajuće vrste) predlaže se na potezu između Selske i Vodovodne tj. tamo gdje postoji zeleni pojas koji je urbanistički upravo i predviđen za drvored.

Građanska platforma 1POSTOZAGRAD stoga moli građanke i građane Zagreba da Vijeću gradske četvrti Črnomerec elektroničkim putem dostave kratki zahtjev za sadnju drvoreda u zelenom pojasu s južne strane ulica grada Mainza, a posebno Prilaza baruna Filipovića.

Kako bi vam olakšali slanje zahtjeva, 1POSTOZAGRAD je pripremio tekst koji doslovno možete kopirati i dodati vaše ime i prezime:

„Poštovani,

ovime molim da se u Male komunalne akcije za 2020. godinu uvrsti sadnja drvoreda u ulicama Grada Mainza i Baruna Filipovića. U tim ulicama s južne strane postoji zeleni pojas koji je urbanistički predviđen za drvored. Drvored je potrebno zasaditi kako bi se podigle ambijentalne i boravišne kvalitete ulica i kvarta, odnosno značajno doprinijelo podizanju javnozdravstvenog standarda.

U oba slučaja radi se o izrazito prometnim ulicama koje generiraju ogromno zagađenje, a stabla doprinose smanjenju zagađenja i zaštiti zdravlja ljudi. Drvored se može zasaditi i etapno.

S poštovanjem,

  • VAŠE IME I PREZIME“

Zahtjev se dostavlja na e-mail adresu: predsjednik.crnomerec@zagreb.hr.

Detaljnije obrazloženje višegodišnje inicijative 1POSTOZAGRAD dostupno je na sljedećoj poveznici.

 

1POSTOZAGRAD je građanska platforma usmjerena na poboljšanja grada i javna dobra. Platforma je osnovana 2012. godine u Zagrebu na inicijativu Saše Šimprage. 1POSTOZAGRAD nije udruga, nema proračun niti raspolaže ikakvim sredstvima. Sav angažman na poboljšanjima Zagreba provodi se isključivo kroz počasni rad tj. volonterski.

 

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Povratak drvoreda u Marohnićevu ulicu

Zahvaljujući inicijativi građanske platforme 1POSTOZAGRAD za povratak drvoreda u zeleni pojas s istočne strane zagrebačke Marohnićeve ulice, stigla je povratna informacija Vijeća Mjesnog odbora Cvjetno naselje prema kojoj je sadnja uvrštena u male komunalne akcije za 2020. godinu.

Incijativa za povratak drvoreda s istočne strane Marohnićeve ulice

Građanska platforma 1POSTOZAGRAD uputila je Mjesnom odboru Cvjetno naselje, Vijeću gradske četvrti Trnje, Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te tvrtki Zrinjevac zahtjev za vraćanje drvoreda u zeleni pojas s istočne strane Marohnićeve ulice.

Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

Podržite incijativu za očuvanje otvorenog toka potoka Črnomerca i uređenje javne šetnice duž trase potoka na potezu od Medvednice do Save i pridružite se šetnji koju će voditi Darko Rundek. Dvosatna šetnja trasom potoka Črnomerca od Ilice do Save održat će se u subotu, 30. ožujka 2019., a krenut će s okretišta Črnomerec u 11 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER